Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εγκαλείται από τον Ν. Ηλιόπουλο και τον Π. Γερουλάνο / Έκθετος ο Μπακογιάννης για τον τηλεκανιβαλισμό Γκαγκάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαλείται από τον Ν. Ηλιόπουλο και τον Π. Γερουλάνο / Έκθετος ο Μπακογιάννης για τον τηλεκανιβαλισμό Γκαγκάκη

Ενώ οι αντιδράσεις για τις σεξιστικές αναφορές στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα κλιμακώνονται και αναζητούνται ευθύνες από τον ίδιο και το κανάλι, ο ΣΚΑΪ επιχειρεί με διαρροές να "ξεπλυθεί", παρότι υπόλογος, την ίδια ώρα που η πανελίστρια, πρόεδρος της Τεχνόπολης, δημοτική σύμβουλος με τη παράταξη Μπακογιάννη Κατερίνα Γκαγκάκη έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στην παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Αθηναίων.

Το παράδειγμα του Νάσου Ηλιόπουλου, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε τον σεξιστικό λόγο της εκπομπής, που με την ελαφρότητα της «πλάκας» τείνει να εμφανίζει ως «κανονικότητα» τη σεξουαλική παρενόχληση, ακολούθησε χθες με ανάρτησή του δεύτερος επικεφαλής παράταξης του Δήμου Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος, ζητώντας την παραίτηση της Κ. Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης «ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. κρούει τον κώδωνα στον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη: «Τα πράγματα είναι απλά: Η κ. Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της».

Η κινητικότητα δεν σταματάει εδώ. Μετά την κατεπείγουσα κλήση του ΕΣΡ για έλεγχο της εκπομπής, σειρά παίρνει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο με ομόφωνη απόφαση άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Γ. Λιάγκα, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για πλήθος παραβιάσεων του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ και των Αρχών Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων, όπως προσβολή προσωπικότητας, διάκριση λόγω φύλου κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, επιχειρώντας να αποσοβήσει τις ευθύνες του, ο ΣΚΑΪ, αντί να πει ένα ευθύ και ειλικρινές «συγγνώμη» στους τηλεθεατές και στη φοιτήτρια του ΑΠΘ την οποία εξέθεσε σε επιπλέον κακοποίηση, επιχειρεί με επιλεκτικές, πανομοιότυπες διαρροές στο Διαδίκτυο να ξεπλύνει τις ευθύνες του. Κακό μάρκετινγκ.

Όπως διαβάζουμε, υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού, που δεν κατονομάζεται, επισκέφθηκε τη Δευτέρα την εκπομπή και εξέφρασε την «ενόχληση» και τη «έντονη δυσαρέσκειά» του και έκανε «αυστηρή σύσταση» στους συντελεστές της. Η διαρροή συμπληρώνεται με τη φράση «δεν υπάρχει θέμα διακοπής της εκπομπής ή αλλαγών».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL