Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η δημοσιογραφία όπως θα έπρεπε να είναι στο Kontra

Μαραθώνια ενημέρωση για τη Novartis. Τηλεθέαση - ρεκόρ για περιφερειακό κανάλι με 100.000 τηλεθεατές.

Τη χαμένη τιμή της τηλεόρασης αποκατέστησε το Kontra Channel την Τετάρτη το βράδιυ με τη μετάδοση της μαραθώνιας εκπομπής για το σκάνδαλο της Novartis: προβάλλοντας ντοκουμέντα με αξιοπιστία και ισομερώς τις διαφορετικές απόψεις, με πολυμέρεια και πλουραλισμό. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια έκαναν την... πάπια, ενώ για την ΕΡΤ δεν τίθεται θέμα.

Λειτουργώντας με κριτήριο το πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για ένα σκάνδαλο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά επίσης έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας φορτώνοντάς τους χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, το κανάλι αξιοποίησε την ευκαιρία από την ελβετική τηλεόραση, αγόρασε τα δικαιώματα του ντοκιμαντέρ και το πρόβαλε στην καλύτερή του ζώνη τηλεθέασης. Παράλληλα, οργάνωσε μια συζήτηση με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και των απόψεων, ειδικών, δικηγόρων που εμπλέκονται και δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί συγκεκριμένα, οι οποίοι κατέθεσαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους.

Παρότι συχνά οι πολιτικοί του πάνελ μιλούσαν ο ένας πάνω στον άλλο και δεν ακουγόταν κανείς, η εκπομπή, σε συντονισμό του Αιμίλιου Λιάτσου, είχε πραγματικό ενδιαφέρον για όσους άντεξαν από τις 10 το βράδυ έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Το τηλεοπτικό κοινό επιβράβευσε τον Kontra και "στήθηκε" επί τέσσερις ώρες να παρακολουθήσει την εκπομπή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανώτατο σημείο της τηλεθέασης εντοπίστηκε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, όταν περί τα 105.000 άτομα παρακολουθούσαν την εκπομπή, τηλεθέαση εξαιρετικά υψηλή για κανάλι περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπει αποκλειστικά μόνο στην Αττική.

Το υψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης εντοπίστηκε στη ζώνη μετά τα μεσάνυχτα, παραδοσιακά δυνατή ζώνη του σταθμού, καθώς έφτασε την Τετάρτη το βράδυ το 11,9%, μάλιστα εξίσου στο γυναικείο και το ανδρικό κοινό.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο