Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Black power Tο ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ με τίτλο «Δεν είμαι ο νέγρος σου», μια επιτομή της «Μαύρης Δύναμης» (Black Power), προβάλλει απόψε το βράδυ στις 10 η ΕΡΤ1. Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκολμ Χ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύει το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένες και επιβεβλημένες από τη λευκή πλειονότητα. Η αφήγηση από τον Σάμιουελ Τζάκσον αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του Αφροαμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουιν (1924-1987).

Την επέτειο της εισόδου των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη από εργαζόμενους και αλληγέγγυους στις 7 Νοεμβρίου 2013, σαν σήμερα, θυμίζει με ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ακόμη ένα βιβλίο για τον Αλέξη Τσίπρα και τη διαδρομή του, από τον Γάλλο δημοσιογράφο Φαμπιέν Περιέ, ανταποκριτή στην Αθήνα της «Liberation». Στο βιβλίο του με τίτλο «Alexis Tsipras: Une histoire Grecque» ο δημοσιογράφος παρακολουθεί από κοντά την πρωθυπουργική θητεία του Αλέξη Τσίπρα και εξιστορεί στο βιβλίο του τη διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού, με την οποία ξεδιπλώνεται αδρά η Ιστορία της Μεταπολίτευσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Κυκλοφορεί σήμερα.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Μαρία Ιορδανίδου. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατο της συγγραφέως της «Λωξάντρας» (1897- 6 Νοεμβρίου 1989), το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει την εκπομπή «Μονόγραμμα - Μαρία Ιορδανίδου», παραγωγής 1982. Στην εκπομπή η Μαρία Ιορδανίδου αυτοβιογραφείται και κάνει αναδρομή στην πορεία της ξεκινώντας από τα πρώτα της χρόνια στην Πόλη και τις συνθήκες στις οποίες ξεκίνησε να γράφει τα βιβλία της όπως «Διακοπές στον Καύκασο», «Σαν τα τρελά πουλιά», «Στου κύκλου τα γυρίσματα» κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL