Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στοπ στην ατιμωρησία των εγκλημάτων εναντίον δημοσιογράφων

Διεθνής καμπάνια ενημέρωσης

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον τερματισμό της ατιμωρησίας των εγκλημάτων εναντίον των δημοσιογράφων πραγματοποιεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Η εκστρατεία άρχισε στις 2 Νοεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών για την ατιμωρησία των εγκλημάτων που έχουν θύματα δημοσιογράφους. Η ΔΟΔ καλεί όλους να συμβάλουν στη λογοδοσία των υπευθύνων, αρχίζοντας από τις κυβερνήσεις και τις αρχές των κρατών όπου έχουν σημειωθεί τα σοβαρότερα εγκλήματα με θύματα δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, περισσότεροι από 1.050 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο τον κόσμο επειδή υπηρετούσαν την αλήθεια.

Οι περισσότερες από αυτές τις δολοφονίες δεν ερευνήθηκαν ποτέ από τις αρμόδιες αρχές και οι υπεύθυνοι δεν λογοδότησαν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας, έως σήμερα έχουν καταδικαστεί οι υπεύθυνοι μόνο για μία από τις δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων.

Η περίπτωση της δημοσιογράφου από τη Μάλτα Δάφνης Καρουάνα Γκαλίτζια, η οποία δολοφονήθηκε από έκρηξη βόμβας στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, της τον Οκτώβριο 2017, κατά τη διάρκεια έρευνας για τη διαφθορά της κυβέρνησης στη χώρα της και συγκεκριμένα πληροφορίες που είχε από τα Panama Papers, παραμένει εμβληματική για την Ευρώπη. Οι δολοφόνοι της, όπως και άλλων δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, παραμένουν ασύλληπτοι.

Η ΔΟΔ στην ιστοσελίδα της www.ifj.org ενημερώνει συνεχώς για την πορεία της εκστρατείας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις