Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στις ελληνικές καλένδες το «Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ» στο Ίλιον;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις ελληνικές καλένδες το «Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ» στο Ίλιον;

Το θέμα της ανάδειξης και συνέχισης των εργασιών του ιστορικού Πάρκου Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον της Δυτικής Αθήνας φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η Χαρά Καφαντάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και σημειώνει ότι ο ιστορικός αυτός χώρος, και συγχρόνως σημαντικός ελεύθερος χώρος 33.870 τετραγωνικών μέτρων -που ανήκει στην ΕΡΤ- αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ήδη από το 1999. Όπως συμπληρώνει επίσης, η ανακαίνιση των κτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου «Πάρκο Ραδιοφωνίας ΕΡΤ» εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για κονδύλια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του χώρου αυτού περιλαμβάνει: Πάρκο ανοιχτό στους πολίτες, εκδηλώσεις της ΕΡΤ και του Δήμου Ιλίου, δημιουργία μικρού «εικονικού» μουσείου, θεματικές διαδρομές, υπαίθριο αμφιθέατρο και λειτουργία «ψηφιακού πάρκου».

Όπως σημειώνει η Χ. Καφαντάρη, δεδομένου ότι έχουν παραδοθεί οι μελέτες ωρίμανσης και έχει προγραμματιστεί ο σχεδιασμός του έργου, ερωτάται ο υπουργός εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου. Ρωτάει επίσης εάν υπάρχει προγραμματισμός για τη συνέχιση του αρχικού σχεδιασμού και τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL