Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Μαρινάκης επέστρεψε και αγόρασε μισοτιμής το Mega

Εγκαθιδρύεται στον χώρο των μίντια και μπαίνει με αξιώσεις στην τηλεόραση ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης μετά την εξαγορά, μέσω της δημοπρασίας, του αρχείου και των σημάτων του Mega....

Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Εγκαθιδρύεται στον χώρο των μίντια και μπαίνει με αξιώσεις στην τηλεόραση ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης μετά την εξαγορά, μέσω της δημοπρασίας, του αρχείου και των σημάτων του Mega.

Με την εξαγορά αυτή ο Β. Μαρινάκης μέσω της Alter Ego ουσιαστικά έγινε ο κάτοχος του Mega στο σύνολό του, όταν ο ίδιος μέσω της ίδιας εταιρείας ήταν ένας εκ των τριών βασικών μετόχων που άφησαν το κανάλι να καταρρεύσει αρνούμενοι να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περί τα 15-20 εκατ. ευρώ (διά του τρία) το 2016, όπως ζητούσαν οι τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτό η Alter Ego, καταβάλλοντας τα διπλά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατορθώνει να πάρει στα χέρια της όλο το κανάλι βγάζοντας από τη μέση τους άλλους μετόχους (Βαρδινογιάννη και Σαββίδη), και μάλιστα απαλλαγμένο από τραπεζικό δανεισμό, από υποχρεώσεις σε πιστωτές και κυρίως από το προσωπικό, το οποίο είχε ώριμα εργασιακά δικαιώματα.

Με άλλα λόγια, ο ίδιος αυτός που άφησε να φαλιρίσει το κανάλι επέστρεψε και το αγόρασε μισοτιμής από τον διαχειριστή των τραπεζών. Ας σημειωθεί δε ότι η ταινιοθήκη του Mega, ένα είδος εγγύησης για να εκκρίνουν τα δάνεια οι τράπεζες, είχε εκτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, ενώ χθες εξαγοράστηκε μόλις στο 1/3 της τότε αποτίμησης.

Η εξαγορά έναντι 34 εκατ. ευρώ τηλεοπτικού προγράμματος που περιλαμβάνει 156 τηλεοπτικές σειρές διάρκειας περί τις 44.000 ώρες (ή 1.830 ημέρες συνεχούς ροής!), ενημερωτικό αρχείο ειδήσεων και ενημέρωσης, αθλητικό και γενικό αρχείο δίνει τη δυνατότητα στο νεοσύστατο πανελλαδικής λήψης κανάλι Οne, το οποίο μόλις πριν από λίγους μήνες έλαβε άδεια από το ΕΣΡ, να συγκροτήσει ευπρεπές, ακόμα και ανταγωνιστικό πρόγραμμα -εάν το αρχείο αξιοποιηθεί με κατάλληλους χειρισμούς μάρκετινγκ- ήδη από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του.

Το κανάλι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Σταμάτη Μαλέλη, πρόκειται να εκπέμψει ελεύθερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του -περί τις 14 ώρες την ημέρα είπε ο Στ. Μαλέλης- θα εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα, πλέον θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης και ψυχαγωγίας. Εάν σε αυτά προστεθεί και η επικείμενη εξαγορά της Forthnet / Nova ο όμιλος της Alter Ego ισχυροποιείται περαιτέρω και με συνδρομητική τηλεόραση, ενώ ανοικτό παραμένει και το πεδίο των τηλεπικοινωνιών.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη δημοπρασία κατατέθηκε επίσης κλειστή προσφορά ύψους 33 εκατ. ευρώ από την κυπριακή εταιρεία Liquorina Limited, η οποία ήταν μειοδότης. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κονσόρτσιουμ των Βαρδινογιάννη, Κυριακού και Σαββίδη.

Πλειοδοτικός διαγωνισμός έγινε και για τα ακίνητα του Mega. Τρία ακίνητα στο Μαρούσι και ένα στην Κρήτη εκποιήθηκαν έναντι 500.000 ευρώ στην κοινοπραξία Ώθηση. Προσφορά 384.000 ευρώ κατατέθηκε και από την ΤΕΡΝΑ.

Τα ποσά από τους διαγωνισμούς συνολικού ύψους 34,5 εκατ. ευρώ θα καλύψουν μέρος των χρεών του Mega (Τηλέτυπος) στις τράπεζες, σε ιδιώτες πιστωτές και στους εργαζόμενους.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις