Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Πόπης Χριστοδουλίδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Πόπης Χριστοδουλίδου

Θλίψη και πόνος στη δημοσιογραφική οικογένεια, στην είδηση του θανάτου της Πόπης Χριστοδουλίδου νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία μόλις 58 ετών. Αν και ήταν επιβαρυμένη με πολλά προβλήματα υγείας, ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και βύθισε στο πένθος όλους όσοι είχαν γνωρίσει από κοντά τον ασυμβίβαστο και μαχητικό χαρακτήρα της.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου κάλυπτε το πειραϊκό / ναυτιλιακό ρεπορτάζ, αρχικά στην “Αυριανή”, όπου και ξεκίνησε, και στη συνέχεια, από το 1986, στο «Έθνος». Παρότι εκπρόσωπος των εργαζομένων επί σειρά ετών, η Πόπη Χριστοδουλίδου ήταν από τους πρώτους που απολύθηκαν από την εφημερίδα με την κρίση, το 2011. Είχε διατελέσει επανειλημμένως μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ καθώς και μέλος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2015-2017.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της την χαρακτηρίζει «αγωνίστρια» και σημειώνει ότι «εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, μακριά από επιρροές και συμφέροντα».

Το Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται επίσης στην ακεραιότητά της, τονίζοντας ότι κάλυπτε τον χώρο της ναυτιλίας «χωρίς ποτέ να διστάσει να αποκαλύψει ειδήσεις και γεγονότα ή να διατυπώσει τις απόψεις της. Στάθηκε με συνέπεια δίπλα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων της ναυτιλίας, αναδεικνύοντας τους δίκαιους αγώνες τους για δουλειά, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, δημοκρατία, δικαιώματα». Και συμπληρώνει: «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την ανυποχώρητη αγωνιστικότητά της, τον ασυμβίβαστο λόγο της και την ανεκτίμητη προσφορά της μέσω του λειτουργήματος που υπηρέτησε, της δημοσιογραφίας, στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία».

Σε μήνυμά του στο Facebook, ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει: «Η Πόπη ανήκε στη ράτσα των μαχητών της ελευθερίας του Tύπου που εκλείπει. Υπηρέτησε το πειραϊκό ρεπορτάζ για το καλό της πόλης και της ναυτοσύνης της, όχι τα μεγάλα συμφέροντα τού λιμανιού».

Η κηδεία της Πόπης Χριστοδουλίδου θα γίνει την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2019, στις 15:00, στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL