Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 23.00

ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΡΙΤΣ ΜΠΑΟΥΕΡ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Ένα δυνατό και συγκροτημένο πορτρέτο του εισαγγελέα Φριτς Μπάουερ στη διαμόρφωση των δικών του Άουσβιτς κατά τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, μόνο μετά τον θάνατό του έγινε γνωστό το πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε στη σύλληψη του Άιχμαν. Γερμανία, 1957. Ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ έχει σημαντικά στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης των SS και αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Αδόλφος Άιχμαν κρύβεται στο Μπουένος Άιρες.

Ο Μπάουερ, ο ίδιος Εβραίος, έχει προσπαθήσει να οδηγήσει στο δικαστήριο τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ μετά την επιστροφή του από την εξορία στη Δανία. Δεν ζητεί εκδίκηση για το Ολοκαύτωμα, αλλά τον απασχολεί βαθιά το μέλλον της Γερμανίας. Μόνο που η σταυροφορία του αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια, καθώς οι φορείς της εξουσίας θα προτιμούσαν να ξεχαστεί το ζήτημα, ενώ αρκετοί ναζί εξακολουθούν να έχουν υψηλά αξιώματα. Εξαιτίας της δυσπιστίας του στο γερμανικό σύστημα Δικαιοσύνης, ο Φριτς Μπάουερ έρχεται σε επαφή με τη Μοσάντ, το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ. Και διαπράττει προδοσία. Παραγωγή Γερμανίας 2015, σε σκηνοθεσία Λαρς Κράουμε. Παίζουν: Μπούργκχαρτ Κλάουσνερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Ρούντιγκερ Κλινκ, Λίλιθ Στάνγκενμπεργκ

ΣΑΒΒΑΤΟ OPEN 00.00

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ιστορία ενηλικίωσης με φόντο ιστορικά γεγονότα στη ναζιστική Γερμανία, παραγωγής 2013. Παίζουν: Σόφι Νέλις, Τζοφρέι Ρας, Έμιλι Γουάτσον. Στο περιβάλλον καταπίεσης και τρομοκρατίας της Γερμανίας του ’40 μεγαλώνει η υιοθετημένη Λίζελ, με την αυστηρή μητέρα και τον ευγενικό ηλικιωμένο θετό πατέρα της, που της μαθαίνει να διαβάζει και σταδιακά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Η φιλομαθής Λίζελ περνά πολλές ώρες στο υπόγειο του σπιτιού με τον νεαρό Εβραίο Μαξ που κρύβεται από τους ναζί.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ

Δράμα, παραγωγής Ουγγαρίας 2015, σε σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες. Περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου παγιδευμένου που προσπαθεί να διατηρήσει την ανθρωπιά του. Ο Σαούλ είναι Ούγγρος, μέλος της «Ζοντερκομάντο», ομάδας Εβραίων κρατούμενων η οποία είναι αναγκασμένη να βοηθά τους ναζί στα κρεματόρια στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Όταν ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού, το οποίο θεωρεί ότι είναι παιδί του, βάζει στόχο να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει έναν ραβίνο να απαγγείλει τη νεκρώσιμη ακολουθία και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΤ2 22.00

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Γερμανία, 1958. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δεν ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, δάσκαλοι, αρτοποιοί, ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Τολμά να οδηγήσει πρώην μέλη των SS στην πρώτη τους δίκη από Γερμανούς φέρνοντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που έρχεται αντιμέτωπη με το πιο φρικτό παρελθόν της. Παραγωγή Γερμανίας 2014, του Τζούλιο Ρικιαρέλι. Παίζουν: Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Σιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΤ1 22.00

CAMP X-RAY

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2014, σε σκηνοθεσία Πίτερ Σάτλερ. Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Πέιμαν Μοάντι, Λέιν Γκάρισον. Η Έιμι Κόουλ κατατάσσεται στον στρατό για να ξεφύγει από την ασφυκτική μικρή πόλη καταγωγής της και να υπηρετήσει στη μάχη εναντίον του κακού. Παρά τις φιλοδοξίες της, βρίσκεται δεσμοφύλακας στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Κυκλωμένη από εχθρικούς τζιχαντιστές και οργισμένους συναδέλφους, θα γίνει φίλη με έναν ευγενικό Ιρανό φυλακισμένο επί οκτώ χρόνια.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 23.00

ΦΡΑΝΤΣ

Δράμα εποχής, συμπαραγωγής Γαλλίας - Γερμανίας 2016, σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν. Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ. Σε μια μικρή γερμανική πόλη, λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της Φραντς, θύματος μιας μάχης. Όταν ένας νεαρός γοητευτικός Γάλλος, ο Aντριέν, αφήνει λουλούδια στον τάφο και ισχυρίζεται ότι ήταν φίλος του Φραντς στο Παρίσι, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη. Βασισμένη στην ταινία «Broken Lullaby» του Ερνστ Λιούμπιτς του 1932.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL