Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Εκτός αξιολόγησης οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός αξιολόγησης οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου;

Εντύπωση προκαλεί η επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών που απέστειλε η ΕΣΗΕΑ, με την οποία ζητάει να μην περάσουν από τη διαδικασία αξιολόγησης -που προβλέπεται για τον δημόσιο τομέα- οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Δημόσιο: Κανάλι της Βουλής, ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας και γραφεία Τύπου.

Το βασικό επιχείρημα της ΕΣΗΕΑ είναι μάλιστα ότι... «το δημοσιογραφικό έργο αξιολογείται μόνο από την κοινωνία των πολιτών»!

Η ΕΣΗΕΑ ζητάει κατεπειγόντως συνάντηση με τον Τ. Θεοδωρικάκο, προκειμένου να του αναπτύξει εκτενέστερα την επιχειρηματολογία της, ζητάει από τους προϊσταμένους - δημοσιογράφους να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και καλεί μάλιστα σε εγρήγορση για απεργιακή κινητοποίηση. Η ΕΣΗΕΑ υποστηρίζει:

* Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί σε διατάξεις περί αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών.

* Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ποτέ όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, σε οποιονδήποτε φορέα και αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Η εργασία τους δεν μπορεί να αξιολογηθεί με τα κριτήρια του νόμου που αφορά το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ που υπάγονται στον Υπαλληλικό Κώδικα.

* Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου υπακούουν στη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ως εκ τούτου δεν δύνανται να αξιολογηθούν από την εκάστοτε πολιτική και διοικητική ηγεσία.

* Ασκούν τα καθήκοντά τους με πλήρη ανεξαρτησία και σε κάθε περίπτωση ούτε υφίσταται ούτε προβλέπεται εκ του νόμου οποιοσδήποτε τρόπος αξιολόγησής τους που να ανταποκρίνεται στην ιδιαιτερότητα της εργασίας τους.

* Έως σήμερα δεν έχουν στοιχειωδώς αξιολογηθεί οι δημόσιες δομές και φορείς ενημέρωσης με κριτήρια αντικειμενικά και διεθνώς αναγνωρισμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL