Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Απαντήσεις για Μαρινάκη ζητάει ο Νίκος Παππάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαντήσεις για Μαρινάκη ζητάει ο Νίκος Παππάς

Δύο ερωτήματα καταθέτει ο Νίκος Παππάς στη Βουλή για την εξαγορά της Forthnet / NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδη να απαντήσει.

Το πρώτο αφορά τον ελεύθερο ανταγωνισμό, λόγω της υπερσυγκέντρωσης ΜΜΕ στα χέρια ενός και μόνο επιχειρηματικού ομίλου, και το δεύτερο την πρόταση για εξαγορά της Forthnet / NOVA από την ΕΡΤ. Στη νέα Επίκαιρη Ερώτηση -καθώς σε προηγούμενη επίκαιρη επερώτηση οι απαντήσεις δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές- ο Νίκος Παππάς επανέρχεται και ρωτά εκ νέου:

* Η υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια ενός και μόνο επιχειρηματικού ομίλου τον τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ανταγωνιστών του στην αγορά των ποδοσφαιρικών αγώνων, καθώς, ως ιδιοκτήτης μίας εκ των μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου των χρηματοροών όλων των ΠΑΕ του εθνικού πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα, για την εξαγορά της Forthnet / NOVA, όπως δημοσιεύεται, οι τράπεζες φαίνονται διατεθειμένες να διαγράψουν χρέη έως και 85% της εταιρείας προκειμένου να πωληθεί. Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η Πολιτεία γι' αυτή την εξέλιξη; Προτίθεται ο Ά. Γεωργιάδης, ως αρμόδιος υπουργός, να ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει, είτε γνωμοδοτώντας είτε κανονιστικά, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο Νόμος 3959/2011;

Όπως εξηγεί ο Ν. Παππάς, η Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωμοδοτεί για θέματα αρμοδιότητάς της μετά από αίτημα του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης. Προβληματίζει τον κ. Γεωργιάδη η συμφωνία ώστε να διερευνήσει κατά πόσο θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στον ανταγωνισμό τόσο στην αγορά των ΜΜΕ όσο και σε αυτήν των ποδοσφαιρικών αγώνων; Ανησυχεί η υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ και η δυνατότητα ελέγχου των χρηματοροών όλων των ΠΑΕ του εθνικού πρωταθλήματος από τον ιδιοκτήτη μίας των μεγαλυτέρων ΠΑΕ;

* Εξέτασε ο κ. Γεωργιάδης την πρόταση για επιθετική εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ; Η λύση αυτή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, σημειώνει ο Ν. Παππάς, καθώς η ΕΡΤ είναι κατά τεκμήριο ουδέτερη, έχει αποθεματικό το οποίο επαρκεί πλήρως προκειμένου να καλύψει το ποσό που συζητείται ανάμεσα στην Alter Ego και στις τράπεζες και θα μπορέσει έτσι να εξασφαλίσει και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους τηλεθεατές με την εγγύηση και διαφάνεια της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ θα διασωθούν και οι θέσεις εργασίας της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL