Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Στ. Ψυχάρης: Ούτε γάτα ούτε ζημιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Ψυχάρης: Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Σταύρο Ψυχάρη και δέκα μέλη του Δ.Σ. της Alpha Bank, τα οποία αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, αλλά και η χορήγηση των επίδικων δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας, έκρινε το δικαστήριο.

Όπως επισημαίνεται, έχει αποδειχθεί ότι σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί, αφού η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως μάλιστα, δεν έχει αποδειχτεί τραπεζική ζημία από την παροχή των δανείων. Συμπλήρωσε επίσης ότι με τις ενέργειες αυτές αποφεύχθηκε η κατάρρευση του ΔΟΛ και η απώλεια 2.500 θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παν. Ψυχάρης, γιος του Σταύρου, είχε καταθέσει πως «έχω υπογράψει προσωπική εγγύηση στην τράπεζα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω τα λεφτά cash. Με αέρα πήραμε τα δάνεια». Ο Στ. Ψυχάρης είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε απιστία για την παροχή του δανείου, το οποίο, όπως υποστήριξε, «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL