Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΟΕΣΥ: Στηρίζουμε την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τις «προωθούμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα ενός "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου που μόνο προς όφελός τους δεν είναι»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τις «προωθούμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα ενός "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου που μόνο προς όφελός τους δεν είναι».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ το νομοσχέδιο:

«- Αποσκοπεί στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- Αδρανοποιεί και απαξιώνει στην ουσία το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ).

- Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, προς όφελος των εργοδοτών, πλήττοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

- Προβλέπει υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

- Στην ουσία καταργεί την απεργία με την υποχρεωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50+1 των ταμειακώς εντάξει μελών του».

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλώντας τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση ζητά την «αμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών», «μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας» και τέλος, «ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων χωρίς προσπάθειες κυβερνητικού και εργοδοτικού παρεμβατισμού».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο