Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Αντιδράσεις για την επιχείρηση "στραγγαλισμού" του "Documento"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις για την επιχείρηση "στραγγαλισμού" του "Documento"

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, ενώ και ο Δ. Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για «επιχείρηση εξόντωσης της εφημερίδας ‘Documento’ και κάθε διαφορετικής φωνής”.

Σε καταγγελία εναντίον του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη που δημοσίευσε την Κυριακή, η εφημερίδα “Documento” του Κώστα Βαξεβάνη κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά τα ΜΜΕ που δεν του είναι αρεστά», ενώ αφήνει λευκή την τρίτη σελίδα, όπου παραδοσιακά τοποθετείται διαφήμιση, ενημερώνοντας τους αναγνώστες ότι: «Εδώ θα έμπαινε η διαφήμιση που έκοψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες της εφημερίδας “Documento" σχετικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων στην εφημερίδα. «Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η ελευθερία του Τύπου, η αντίστασή του σε καθεστωτικές συμπεριφορές και απόπειρες φίμωσης, η προσπάθεια εφημερίδων να επιβιώσουν οικονομικά δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Κ. Ζαχαριάδης, Λ. Κρέτσος, Θ. Δρίτσας, Κ. Φωτάκης, Θ. Παπαχριστόπουλος, Α. Κοτσακάς, Γ. Γκιόλας, Χρ. Γιαννούλης, Ν. Γκαρά κάνουν λόγο για προσπάθεια φίμωσης και χειραγώγησης του Τύπου, αλλά και τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μ. Καρχιμάκης, Δ. Ρέππας, Δ. Κρεμαστινός μιλούν για πλήγμα στη δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL