Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Η ΕΣΠΗΤ για τον φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου: / Η ΕΣΠΗΤ για τον φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου: Απαράδεκτη σύλληψη κατά την άσκηση των καθηκόντων του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΣΠΗΤ για τον φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου: / Η ΕΣΠΗΤ για τον φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου: Απαράδεκτη σύλληψη κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Τη συμπαράσταση της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) έχει ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, ο οποίος συνελήφθη κατά την εκκένωση από την αστυνομία του κτηρίου του 5ου Λυκείου Αθηνών και δικάζεται σήμερα στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΠΗΤ «καταδικάζει την απαράδεκτη σύλληψη εργαζομένου της ενημέρωσης κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου βρισκόταν στο κτήριο του 5ου Λυκείου στην οδό Μερλιέ και Πρασσά προκειμένου να καλύψει φωτο-ειδησεογραφικά την εκκένωση της κατάληψης κτηρίου όπου διέμεναν οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά. Η εικόνα του να οδηγείται με χειροπέδες και με κρεμασμένες τις φωτογραφικές μηχανές στον ώμο είναι μια εικόνα ντροπής που παραβιάζει και καταστρατηγεί κάθε συνταγματικό δικαίωμα και όλες τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας", σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ. Το Δ.Σ. της Ένωσης:

* "Θεωρεί απαράδεκτες τέτοιου είδους πρακτικές που στοχοποιούν συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται στην εργασία τους με σκοπό να επικοινωνήσουν την είδηση".

* "Επισημαίνει το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας".

* "Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως αμετακίνητος στόχος είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας και ότι τέτοιες πρακτικές, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό όχι μόνο των ανθρώπων του Τύπου, αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση είναι κατακριτέες και μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL