Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Σήμερα η πολιτική κηδεία / Η Αριστερά και η δημοσιογραφία αποχαιρετούν τον Αλέξη Οικονομίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα η πολιτική κηδεία / Η Αριστερά και η δημοσιογραφία αποχαιρετούν τον Αλέξη Οικονομίδη

Πάντοτε ενταγμένος στις τάξεις της Αριστεράς, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα του πολιτισμού, εργάστηκε και στην «Αυγή», στη θέση του διευθυντή σύνταξης, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για τη διαδρομή του Αλέξη Οικονομίδη: «Διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους, κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας, χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

Ο Αλέξης Οικονομίδης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, σχολιαστής. Είχε εργαστεί επίσης στις εφημερίδες “Ριζοσπάστης”, “Πρώτη”, “Αναγνώστης”, “Η Ελλάδα Σήμερα”, “Αδέσμευτος Τύπος” και “metro”. Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ είχε εργαστεί επίσης στον Flash 9,61 και την ΕΡΑ1 και είχε συνεργαστεί με δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας.

Συνεργάστηκε στη δημιουργία τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με θέμα την έρευνα στην Ελλάδα, τις δομές και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Εργάστηκε, παράλληλα, στον χώρο της επικοινωνίας, στους τομείς της έρευνας και τεκμηρίωσης, ανάλυσης και στρατηγικού σχεδιασμού. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και δραστηριοποιούνταν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένεια και τους οικείους του εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο θάνατος του Αλέξη Οικονομίδη αφήνει φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και την Αριστερά. Υπηρέτησε και τα δύο με σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία αλλά και με περίσσεια ανιδιοτέλεια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η επαγγελματική του πορεία, όπως και η προσωπική, χαρακτηρίστηκε από αταλάντευτη σταθερότητα στις ιδέες και τις αξίες του και αποτελεί παράδειγμα που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα την αγαπημένη του σύζυγο και συνάδελφο δημοσιογράφο Δέσποινα Μακρινού καθώς και τη λατρεμένη του κόρη.

Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη γίνεται σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL