Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Πέθανε ο Αλέξης Οικονομίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο Αλέξης Οικονομίδης

Ο Αλέξης Οικονομίδης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, σχολιαστής. Εϊχε εργαστεί στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης), Αναγνώστης, Η Αυγή, Η Ελλάδα Σήμερα, Αδέσμευτος Τύπος, metro.

Ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ είχε εργαστεί επίσης στον Flash 9,61 και την ΕΡΑ1 και  συνεργαστεί με δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας.

Συνεργάστηκε στη δημιουργία τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με θέμα την έρευνα στην Ελλάδα, τις δομές και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

Εργάστηκε, παράλληλα, στον χώρο της επικοινωνίας, στους τομείς της έρευνας και τεκμηρίωσης, ανάλυσης και στρατηγικού σχεδιασμού. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και δραστηριοποιούνταν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια του Αλέξη Οικονομίδη αφήνει φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και την Αριστερά

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον δημοσιογράφο Αλέξη Οικονομίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή αναφέρει σε μήνυμα του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξη Οικονομίδη

Η απώλεια του Αλέξη Οικονομίδη αφήνει φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και την Αριστερά. Υπηρέτησε και τα δύο με σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία αλλά και με περίσσεια ανιδιοτέλεια.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης), Αναγνώστης, Η Αυγή, Αδέσμευτος Τύπος, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9,84, Flash 9,61 και ΕΡΑ. Η επαγγελματική του πορεία, όπως και η προσωπική, χαρακτηρίστηκε από αταλάντευτη σταθερότητα στις ιδέες και τις αξίες του και αποτελεί παράδειγμα που κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL