Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαδικτυακό και τηλεοπτικό γεγονός ο αγώνας Τσεχία - Ελλάδα

Eurokinissi

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Τσεχία - Ελλάδα που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ Sports προχθές Δευτέρα στις 11 το πρωί, καθώς κρινόταν η τύχη της Εθνικής μπάσκετ. Και αυτό φάνηκε όχι από τα μηχανάκια της τηλεθέασης, όσο, όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, από την επισκεψιμότητα του Web TV της ΕΡΤ και της υβριδικής πλατφόρμας ERT Hybrid, που σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας: ήταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, «το μεγαλύτερο event στην ιστορία του ελληνικού Διαδικτύου, ξεπερνώντας οποιαδήποτε άλλη κίνηση μέχρι σήμερα».

Είναι σαφές ότι τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί από το PC του γραφείου. Λόγω ώρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ «περισσότερα από 168.000 streams κατεγράφησαν ταυτόχρονα σε μοναδικούς χρήστες, με τον αριθμό αυτό να φτάνει τα 869.000 streams συνολικά, ενώ η μετάδοση σημείωσε αθροιστικά 275 Gbps traffic προς τελικούς χρήστες».

Όμως και ο παραδοσιακός τρόπος τηλεθέασης μέσω του σήματος ελεύθερης λήψης της ΕΡΤ είχε μεγάλη ζήτηση. Σύμφωνα με τη Nielsen, τον αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 750.000 τηλεθεατές στο διάστημα 11.15 - 13.35 και το μέσο μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 42%. Ειδικότερα, στους άνδρες ηλικίας 25-44 χρόνων το μέσο μερίδιο τηλεθέασης άγγιξε το 54,9%.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις