Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Παππάς για Μαστοράκη: Αισθάνεται σαν ξεπλυμένο ψάρι στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα

Eurokinissi

Στη χυδαία πολεμική Μαστοράκη για τη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά απαντάει μέσω του Facebook ο Νίκος Παππάς, τέως αρμόδιος υπουργός για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών. Δεν παραλείπει μάλιστα να θυμίσει ποιος είναι ο Μαστοράκης και ποιος ο ρόλος του στη διάρκεια της χούντας.

«Μαστοράκεια λογοκρισία στον Γαβρά; Δεν είμαστε στο 1973. (...) Ο Μαστοράκης ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε η ταινία του Γαβρά. Δεν ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε κάποιο από τα δεκάδες σίριαλ των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν ρωτάει, βεβαίως, γιατί χρηματοδοτήθηκαν οι μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ και του BBC.

Ας γνωρίζει λοιπόν και ο ίδιος ότι το επιτυχημένο πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών δεν προβλέπει κάποια διαδικασία λογοκρισίας. Ίσως ο ίδιος να προτιμούσε μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα επέτρεπε τη λογοκρισία στον Γαβρά. Λογοκρισία. Όπως την περίοδο 1967- 1974. Την περίοδο της χούντας. Της χούντας την οποία ο ίδιος υπηρέτησε με συνέπεια και τηλεοπτικό ενθουσιασμό».

Αναφερόμενος στο χουντικό παρελθόν του Ν. Μαστοράκη και στην επιχείρηση «ξέπλυμα» παλαιότερα και τώρα, σημειώνει: “Ο κ. Μαστοράκης επέλεξε να ‘ανακρίνει’ τους ήδη βασανισμένους φοιτητές στον τηλεοπτικό αέρα. Και θεωρεί περίπου λογικό να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη η λογοκρισία. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν είναι ο κ. Μαστοράκης και τα θετικά για τη χούντα αισθήματά του. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες. Το πρόβλημα είναι η χυδαία προσπάθεια να παρουσιαστούν αυτός και οι όμοιοί του ως μεσαιοχωρίτες. Το πρόβλημα, επίσης, είναι ότι αισθάνεται σαν το -πολιτικά και ηθικά- ξεπλυμένο ψάρι μέσα στο νερό της νέας τηλεοπτικής πραγματικότητας».

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο