Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Σε ΕΡΤ και ΑΠΕ: / Παραμένουν οι διοικήσεις έως ότου αντικατασταθούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ΕΡΤ και ΑΠΕ: / Παραμένουν οι διοικήσεις έως ότου αντικατασταθούν

Με γρήγορους ρυθμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, τρέχουν οι εξελίξεις στα κρατικά ΜΜΕ, στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αλλαγή φρουράς στους κρατικούς οργανισμούς ενημέρωσης έχει προτεραιότητα σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης.

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ καθηγητής Γιάννης Δρόσος. Η παραίτηση ετέθη στη διάθεση του πολιτικού προϊσταμένου, εκπροσώπου της κυβέρνησης Στέλιου Πέτσα, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του διευθυντή του γραφείου Επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη Κωνσταντίνου Ζούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν μεταξύ τους για λίγη ώρα σε καλό κλίμα, μεταξύ άλλων και το θέμα της αγοράς των δικαιωμάτων των ΠΑΕ, τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα έως την επόμενη διοίκηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον κ. Δρόσο να παραμείνει στη θέση του έως ότου αντικατασταθεί, όπως και θα γίνει.

Το ίδιο ζητήθηκε και από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλλο, ο ποίος υπέβαλε επίσης την παραίτησή του στη διάθεση του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ο Μ. Ψύλλος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε τον απολογισμό του έργου της τετραετίας στο ΑΠΕ.

Αν και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του Κ. Ζούλα για τη διοίκηση της ΕΡΤ, τα πρόσωπα που ακούγονται για το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι περισσότερα. Μετά τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, σειρά πήραν τα ονόματα και άλλων δημοσιογράφων: του Γιώργου Κουβαρά, διευθυντή του καναλιού Action 24, του Πάνου Αμυρά, διευθυντή της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" και του Γιώργου Βλαβιανού, πολιτικού συντάκτη διεθνούς ρεπορτάζ στο Star.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή των Γ. Δρόσου και Μ. Ψύλλου ώς τις 9 Αυγούστου, οπότε θα κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL