Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών

Με στόχο την αποτύπωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη και κατέληξε στα εξής:

* Υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης και εφαρμογής πλήρους και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου με στόχο την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

* Σε αυτό το πλαίσιο, σχέδιο του χάρτη συχνοτήτων που έχει εκπονηθεί από το ΕΜΠ θα κοινοποιηθεί προς ενημέρωση σε όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας με στόχο να λάβουν γνώση και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

* Με βάση τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις η ομάδα θα εργαστεί συστηματικά με στόχο την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο, με παράλληλη διατήρηση της αναλογικής εκπομπής και την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των νέων εργαλείων και μέσων ραδιοφωνικής μετάδοσης (5G, Διαδίκτυο, multiplatform radio). Η ΕΙΙΡΑ δεσμεύτηκε να παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις, για τη μετάδοση ραδιοφωνικού σήματος μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (multiplatform radio).

Στην Ειδική Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν στελέχη της ΓΓΤΤ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ). Σε επόμενο στάδιο θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι θεσμικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όπως και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΪΡΑΣ). Η επόμενη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 3.7.2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL