Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Περηφάνια μόνο για "ανθέλληνες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περηφάνια μόνο για "ανθέλληνες"

"Το 2012 πάγωσαν τη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας για τη δεύτερη γενιά μεταναστών πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά φωτογραφήθηκαν με τον Αντετοκούνμπο, ένα παιδί μεταναστών. Το 2015 καταψήφισαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς. Χθες έδωσαν μια προεκλογική υπόσχεση (διά στόματος Κυρανάκη) η οποία αποκλείει, μεταξύ άλλων, τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα. Σήμερα κάνουν δηλώσεις υπερηφάνειας για τον πιο γνωστό και σεβαστό αθλητή, ο οποίος είναι παιδί μεταναστών. Πρέπει να μας δώσουν μια απάντηση. Τελικά ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς;" έγραψε χθες η Generation 2.0 αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την "ταξική μεροληψία" - υποκρισία της Ν.Δ.

Πόσο όμως πιο καθαρά να το πουν; Αν κάποιος καταφέρει, παρά τις πολιτικές αποκλεισμού που άσκησε και υπόσχεται ότι θα ασκήσει η Ν.Δ., να σταθεί όρθιος και να προοδεύσει, εντάξει, μπορούμε να του συγχωρήσουμε ότι δεν είναι και απόγονος του Περικλή, αλλά "λαθρομεταναστών", όρο που επαιρόταν ο Αντ Σαμαράς ότι επέβαλε στην Ε.Ε.

"Όχι, Χασάν, πρώτα θα βρεις το φάρμακο για τον καρκίνο και μετά θα χαιρόμαστε που τελείωσες ελληνικό σχολείο. Ξεχωριστά από τα ελληνόπουλα". Μέχρι τότε όμως δεν θα έχεις ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες.

Στο ζήτημα δε της ιθαγένειας η στάση της Ν.Δ. και διαχρονικά της Δεξιάς της χώρας δεν είναι απλώς ακροδεξιό χάιδεμα σε ψηφοφόρους που το μόνο που μπορεί να τους υποσχεθεί είναι ότι ο γείτονάς τους με σπαστά ελληνικά θα ζει ακόμα χειρότερα. Είναι και ήταν πάντα ένας τρόπος να ελέγξει την κοινωνία και το εκλογικό σώμα.

Θυμίζουμε την πικρή εμπειρία της χρησιμοποίησης της αφαίρεσης της ιθαγένειας ως ποινής από τη μετεμφυλιακή Δεξιά για να ελέγξει το εκλογικό σώμα και να σιγουρέψει την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Κάποτε τιμωρούσαν όσους Έλληνες θεωρούσαν "αντεθνικώς δρώντες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL