Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αινιανή Κοζάνης: / Αινιανή Κοζάνης: Συμπλοκή μεταξύ ντόπιων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων κατέληξε σε εισβολή στον ξενώνα ανηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αινιανή Κοζάνης: / Αινιανή Κοζάνης: Συμπλοκή μεταξύ ντόπιων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων κατέληξε σε εισβολή στον ξενώνα ανηλίκων

Ένα βίαιο επεισόδιο είχαμε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ ντόπιων νεαρών και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο όπου λειτουργεί δομή της "Άρσις" σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ Greece) στην Αιανή Κοζάνης από τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Άρσις", λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, "όταν μια παρέα των φιλοξενούμενων ανήλικων παιδιών διασταυρώθηκε με παρέα νεαρών κατοίκων της Αιανής και ενός νεαρού από την Κοζάνη, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα φραστικό επεισόδιο το οποίο δυστυχώς κλιμακώθηκε και εξελίχθηκε σε διένεξη. Από τη συμπλοκή υπήρξαν μικροτραυματισμοί και μεταφορά ενός 18χρονου στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός διαδόθηκε άμεσα στο χωριό και ομάδα κατοίκων με άγριες διαθέσεις συγκεντρώθηκε έξω από τον χώρο της δομής φιλοξενίας. Ορισμένοι από αυτούς εισέβαλαν στο ξενοδοχείο προκαλώντας φθορές και απειλώντας το προσωπικό της βάρδιας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν σε δωμάτιο παιδιού χτυπώντας το με καρέκλα. Ευτυχώς, από την επίθεση δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χθεσινοβραδινό συμβάν βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης και έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ οι νεαροί πρόσφυγες "αναγνώρισαν στην αστυνομία νεαρό από την Κοζάνη που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια, ο οποίος έρχεται στην Αιανή και μαζί με άλλους πρωτοστατεί σε λεκτικές προκλήσεις εις βάρος τους". Όπως συμπληρώνουν, καταθέσεις για την εισβολή στο ξενοδοχείο έχουν δώσει και όλοι οι υπάλληλοι της δομής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φραστικό επεισόδιο έγινε στην αυλή του σχολείου της Αινιανής. Η αστυνομία κάνει λόγο επίσης για τραυματισμό ενός ντόπιου νεαρού, ενώ δεν μιλά για εισβολή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων αλλά μόνο για τη συγκέντρωσή τους έξω από το ξενοδοχείο. Επιπλέον, η αστυνομία κάνει λόγο για 6 συλλήψεις ασυνόδευτων προσφύγων με την κατηγορία των σωματικών βλαβών αλλά και ενός Έλληνα ντόπιου, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει χτυπήσει ασυνόδευτο ανήλικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL