Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Σύλληψη ακροδεξιού στη Σαλαμίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύλληψη ακροδεξιού στη Σαλαμίνα

Συνελήφθησαν προχθές δύο νεαροί από άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής για ρατσιστική απειλή και εξύβριση σε βάρος ενός Πακιστανού μικροπωλητή στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για τον 30χρονο μικροπωλητή που πριν μία εβδομάδα είχε και δημοσίως καταγγείλει σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας τις απειλές και τις επιθέσεις που δεχόταν για δύο και πλέον μήνες από συγκεκριμένο ακροδεξιό στη Σαλαμίνα αλλά και την απροθυμία των αστυνομικών αρχών της Σαλαμίνας να δράσουν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της προηγούμενης εβδομάδας, ο 30χρονος μετανάστης είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 8 Μαρτίου. Όταν πήγε όμως να το καταγγείλει στην αστυνομία, οι αστυνομικοί ζήτησαν τη φωτογραφία του δράστη της επίθεσης και στη συνέχεια παράβολο από το ΚΕΠ για να γίνει η μήνυση. «Τρεις φορές πήγα και δεν με άκουσαν» κατήγγειλε. Μετά τη δημόσια καταγγελία, ο 30χρονος απευθύνθηκε στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου, ο ίδιος ακροδεξιός μαζί με ακόμα έναν πλησίασαν τον καταγγέλλοντα με μηχανή και άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί σύμφωνα με την αστυνομία και την ΚΕΕΡΦΑ.

Την αστυνομία ειδοποίησε καταστηματάρχης της περιοχής, η οποία και μετέφερε τον μετανάστη στο Α.Τ. Σαλαμίνας, όπου ζήτησε να κάνει μήνυση παρά το απειλητικό ύφος του αστυνομικού, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

"Μετά από μισή ώρα εμφανίστηκε ο χρυσαυγίτης με τον συνοδηγό του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ακόμη και μέσα σε αυτό άρχισε να προκαλεί τον μετανάστη αλλά και να κραυγάζει κατά περιφερειακής συμβούλου που πήγε εκεί. Έξω από το τμήμα μαζεύτηκαν και άλλοι χρυσαυγίτες. Το ερώτημα είναι πότε συνελήφθη ο χρυσαυγίτης και πώς βρέθηκε στο τμήμα επιχειρώντας να κλείσει την υπόθεση χωρίς να φτάσει ξανά σε μήνυση ο μετανάστης, όπως έγινε δηλαδή και την προηγούμενη φορά" αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η σύλληψη των δύο, του 24χρονου και ενός 18χρονου, έγινε, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής για το πιο πρόσφατο περιστατικό, ωστόσο ο 24χρονος ταυτοποιήθηκε και για τα προηγούμενα πέντε ανάλογα περιστατικά που είχε καταγγείλει ο μετανάστης για τα οποία είχε ήδη ξεκινήσει προανάκριση το τμήμα Ρατσιστικής Βίας κατά αστυνομικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL