Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ.Βίτσας: Καλύτερη η εικόνα από το καλοκαίρι στο μεταναστευτικό εκτός από τη Σάμο και τη Λέσβο

Eurokinissi

«Για την Σάμο χρειάζονται ειδικά μέτρα, γιατί εκεί εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα. Στη Λέσβο τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης είναι στο όριο ή κάτω από το όριο των δυνατοτήτων», σημειώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Για το μεταναστευτικό, τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ο ίδιος, σε εκπομπή του Alpha 989, εκτίμησε ότι με εξαίρεση τη Σάμο και τη Λέσβο, «τα πράγματα είναι καλύτερα από το καλοκαίρι, καθώς το σύστημα, που έχει στηθεί, αποδίδει. Για την Σάμο χρειάζονται ειδικά μέτρα, γιατί εκεί εστιάζεται περισσότερο το πρόβλημα. Στη Λέσβο τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης είναι στο όριο ή κάτω από το όριο των δυνατοτήτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Δ.Βίτσα, οι ροές από την Τουρκία έχουν μειωθεί, όμως «έχει ανοίξει ένας νέος δρόμος ιδιαίτερα για Αφγανούς μετανάστες, κάτω από το Δέλτα του Έβρου και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με την τουρκική εθνοφυλακή ώστε να πάρει μέτρα».

Σχετικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο ο κ. Βίτσας υπογράμμισε, πως η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική για περίπου τέσσερα χρόνια. «Στόχος μας ήταν να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή περίοδο.Να χτυπήσουμε την διαφθορά και να βάλουμε σε μια τάξη στα οικονομικά της χώρας. Ήταν επιτυχής, δεν γίναμε εμείς  ΑΝΕΛ ούτε οι ΑΝΕΛ έγιναν ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε σοβαρές διαφορές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και σε ζητήματα δικαιωμάτων», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τέλος, ο Δ.Βίτσας εξέφρασε την πεποίθηση, πως η συμφωνία των Πρεσπών θα ξεπεράσει τις 151 ψήφους προσθέτοτνας πως «αν συζητούσαμε με όρους του προβλήματος, που είναι ένα εθνικό πρόβλημα, θεωρώ ότι θα ξεπερνούσαμε και τις 200 ψήφους. Δεν συζητάμε αυτό το πρόβλημα, αλλά την διαπάλη για την πολιτική εξουσία. Η ΝΔ υιοθετεί την λογική της ακροδεξιάς. Δεν γίνονται δημοψηφίσματα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Δείτε όλα τα σχόλια