Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Αυστηρή απάντηση του Δ. Βίτσα στην παραπλάνηση: / Αυστηρή απάντηση του Δ. Βίτσα στην παραπλάνηση: Συνειδητή "μπουρδολογία" από Ν.Δ. και ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή απάντηση του Δ. Βίτσα στην παραπλάνηση: / Αυστηρή απάντηση του Δ. Βίτσα στην παραπλάνηση: Συνειδητή "μπουρδολογία" από Ν.Δ. και ΜΜΕ

Για κατασκευή ψευδών ειδήσεων και ψευδαισθήσεων κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας χθεσινά δημοσιεύματα και δηλώσεις, όπως τη νέα επίθεση του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, που συνέδεαν την έρευνα του OLAF για την EASO με την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο Δ. Βίτσας εξήγησε ότι "ο EASO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υποστήριξης Ασύλου) είναι μια από τις 41 υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί και δραστηριοποιείται τουλάχιστον σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενώ εδρεύει στη Μάλτα. Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτείται από τους διευθυντές των Υπηρεσιών Ασύλου κάθε κράτους - μέλους της Ε.Ε., οι οποίοι εκλέγουν τον πρόεδρο του Δ.Σ. και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε. διαπίστωσε ζητήματα κακοδιοίκησης και πιθανής κακοδιαχείρισης στον Οργανισμό για τα έτη 2016 - 2017 και παρέπεμψε την υπόθεση στον OLAF, ενώ συγχρόνως το Δ.Σ. του EASO αντικατέστησε τον εκτελεστικό διευθυντή του.

Ο OLAF κατέληξε σε πόρισμα, μέρος του οποίου ανακοινώθηκε. Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. του EASO. Αυτή είναι η είδηση. Αναφέρεται στον EASO, αναφέρεται στη δράση και κακοδιοίκηση του εκτελεστικού διευθυντή του για όλη την Ευρώπη".

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που συνέδεαν το πόρισμα με κακοδιαχείριση της κυβέρνησης ο υπουργός σχολίασε: "Οι φωστήρες και εντεταλμένοι της αντιπολιτευτικής μανίας και της συναφούς 'μπουρδολογίας' παίρνουν την είδηση και τη μετατρέπουν - συνδυάζουν με τη σκανδαλολογία που σπέρνει η Ν.Δ., αλλά και οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Είτε υπαινικτικά, είτε με επιτήδειους τίτλους, είτε με άμεσο τρόπο, μιλάνε για 'κακοδιαχείριση της Ελλάδας'.

Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Κύριοι, δεν έχετε μπερδευτεί, σας βλέπουμε ότι το κάνετε συνειδητά. Σας το έχω ξαναπεί, στο τέλος θα κληθείτε (γιατί μόνοι σας δεν θα το κάνετε) να ζητήσετε συγγνώμη. Και είμαι σίγουρος πως, αν ζούσε ο Λαμπράκης, θα κατήγγειλλε όσους πούλησαν τον τίτλο μιας εφημερίδας σε συμφέροντα που ξεπουλάνε τη δημοκρατική της ιστορία και διαδρομή για ένα κομμάτι ψωμί - συγγνώμη εξουσίας».

Σκανδαλολογία Αυγενάκη

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Λ. Αυγενάκης είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση συνδέοντας την υπόθεση αυτή με άλλη εισαγγελική έρευνα που αφορά τη ΔΕΗ και μιλώντας για "ανήθικη κυβέρνηση" που "παράγει συνεχώς και μόνο σκάνδαλα".

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει: "Παρατυπίες, παραβίαση των κανόνων στην ανάθεση υπηρεσιών σε αναδόχους, σπατάλες, αδικαιολόγητες δαπάνες, κατάχρηση θέσης και κακοδιαχείριση είναι μόνο μερικά από όσα διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL