Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στις προτεραιότητες της Κομισιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στις προτεραιότητες της Κομισιόν

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις: για την ενίσχυση των εξωτερικών μας συνόρων, τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών και τη διαλειτουργικότητα όλων των συστημάτων δεδομένων, καθώς και για την προστασία των πολιτών μας τόσο εντός όσο και εκτός του διαδικτύου. Ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις που οδηγούν σε μια αποτελεσματική και πραγματική Ένωση Ασφάλειας» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, καλούνται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να ολοκληρώσουν επειγόντως τις εργασίες τους σχετικά με τις πρωτοβουλίες προτεραιότητας στον τομέα της ασφάλειας. Σημειώνεται ότι στις 18-19 Οκτωβρίου θα έχουμε τις συζητήσεις για την εσωτερική ασφάλεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή ζητάει, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, την επίσπευση των εργασιών αυτών και την ταχεία έγκριση των εκκρεμών ζητημάτων, ειδικότερα αυτών που καθορίζονται στην κοινή δήλωση, καθώς και των νέων μέτρων που πρότεινε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2018: προστασία των Ευρωπαίων στο Διαδίκτυο, διαλειτουργικότητα των συστημάτων πληροφοριών της Ε.Ε., καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και φυσικά ενίσχυση των συνόρων της Ε.Ε. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, των κανόνων της Ε.Ε. για τις επιστροφές και του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, που από κοινού θα παρέχουν τα αναγκαία εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL