Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
“Θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα από την απόφαση του ΣτΕ για άρση περιορισμού διαμονής προσφύγων”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα από την απόφαση του ΣτΕ για άρση περιορισμού διαμονής προσφύγων”

Για την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία όσοι αιτούνται άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους μπορούν να μετακινηθούν από τα ελληνικά νησιά μίλησε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις της ΕΕ, στη στάση της Τουρκίας και στις αυξημένες προσφυγικές ροές αυτή την εποχή σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

«Οπωσδήποτε δημιουργεί νέα δεδομένα» η απόφαση αυτή, «θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε» με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες εξήγησε ο Γ. Μπαλάφας σημειώνοντας ότι και οι «πρόσθετες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν». Εντούτοις σημείωσε ότι η κοινή δήλωση του Μαρτίου 2016 για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν νομίζει ότι θα εκπέσει βάσει αυτής της απόφασης του ΣτΕ.

Αυτή η συμφωνία, όπως σημείωσε ο Γ. Μπαλάφας, προβλέπει την υποχρέωση της ΕΕ να χρηματοδοτεί την Τουρκία και τις δομές φιλοξενίας για τα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει η γειτονική χώρα. Η «ΕΕ ενώ είχε υποσχεθεί ένα άλφα ποσό προς την Τουρκία καθυστερεί την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, της απόδοσης του ποσού αυτού εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ της Κομισιόν των κρατών - μελών και από την πλευρά του, επειδή μ’ αρέσει να είμαι ειλικρινής, ο Ερντογάν έχει δίκιο σε αυτό» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες ροές «που ακόμα είναι διαχειρίσιμες», και τόνισε πως «το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι γεμάτο ζητήματα που είναι απρόβλεπτα και που δεν εξαρτώνται από εμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL