Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Μανώλης Σαρρής: Νομικά και κινηματικά, ο πρέσβης του Πακιστάν θα μας βρει απέναντί του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μανώλης Σαρρής: Νομικά και κινηματικά, ο πρέσβης του Πακιστάν θα μας βρει απέναντί του

«Θέλω να μιλήσω λίγο για το πώς γνωρίζουμε εμείς τον Τζαβέντ Ασλάμ. Τον γνωρίζουμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες, πάρα πολλά χρόνια, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις κοινές επισκέψεις σε κρατητήρια, στα ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών),  σε πράξεις αλληλεγγύης όπως στις πλημμύρες στη Μάνδρα, από τον καθημερινό αγώνα που δίνει για να είναι κοντά στους πατριώτες του, τους ομοεθνείς του. Είναι ένας άνθρωπος, όπως και οι άλλοι στο ΔΣ, που προσφέρει και στους ομοεθνείς του και στην ελληνική κοινωνία, στην αρμονική μας συμβίωση», είπε o συντονιστής του τμήματος μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σαρρής.
Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι «η κόντρα ξαναξεκίνησε γιατί ζητήθηκε από την Πακιστανική Κοινότητα να σταματήσουν οι δωροδοκίες, να πρέπει κάπου να λαδώσει κάποιος για την υπόθεσή του. Ζητήθηκε επίσημα, γιατί υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι. Από τότε ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο από τον πρέσβη».
Ο κ. Σαρρής κατήγγειλε επίσης ότι «την ίδια ώρα, με φαιδρά πρόσωπα προσπαθεί να στήσει δίπλα μία "παρακοινότητα", με έναν άνθρωπο που εμφανιζόταν στα πάνελ της Αννίτας Πάνια. Είναι ο ίδιος πρέσβης που πριν λίγο καιρό δέχθηκε τη Χρυσή Αυγή και έδωσε το χέρι σε δολοφόνους ομοεθνούς του, τους δολοφόνους του Λουκμάν, που έχουν κάνει συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις σε άλλα μέλη της πακιστανικής κοινότητας. Ενέργεια αχαρακτήριστη, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».
«Εμείς σαν τμήμα μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλοι άνθρωποι της Αριστεράς και των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων, λέμε ότι θα βρει και εμάς απέναντί της η πρεσβεία του Πακιστάν, δεν θα είναι μόνος του ο Τζαβέντ Ασλάμ, δεν θα είναι μόνα τους τα άλλα μέλη του ΔΣ», τόνισε ο ίδιος.
«Ο πρέσβης είναι και λίγο αφελής, δεν ξέρει την ελληνική Ιστορία», είπε χαρακτηριστικά, «αντίστοιχες καταστάσεις, με πρεσβείες να διώκουν ομοεθνείς τους, έχουμε κι εμείς παλιότερα. Έχουμε μνήμη σε αυτή τη χώρα. Οι δικοί μας άνθρωποι που βρέθηκαν σε ξένες χώρες πολιτικά διωκόμενοι, στην περίοδο της δικτατορίας ή για οποιονδήποτε λόγο, εάν δεν έσκυβαν το κεφάλι στη Χούντα, έμπαιναν στις μαύρες λίστες των πρεσβειών και των προξενείων. Τους αφαιρούσαν τα διαβατήρια, έκοβαν το συνάλλαγμα στους φοιτητές».
Μετά την χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «η υπόθεση θα προχωρήσει τόσο νομικά όσο και κινηματικά. Θα γίνουν ενέργειες από το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες της πρεσβείας. Ας μην προσπαθήσει ο κ. πρέσβης να εκβιάσει συγκεκριμένα υπουργεία. Θα μας βρει κι εκεί απέναντι και να το ξέρει πάρα πολύ καλά», προειδοποίησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL