Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα, ως αξίες που κυριαρχούν για τους Έλληνες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα, ως αξίες που κυριαρχούν για τους Έλληνες»

«Η Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων σηματοδοτεί την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, τη φιλοξενία και την ανεκτικότητα, ως αξίες που κυριαρχούν και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για τους Έλληνες, τόσο σήμερα, όσο και διαχρονικά» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε δήλωσή του με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων.

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε βιώσει τον ξεριζωμό και την προσφυγιά σε διάφορες φάσεις της ιστορίας μας και έχουμε κατορθώσει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Κάθε χρόνο, στις 5 Απριλίου, τιμούμε όλους εκείνους που έχουμε μόνιμα στραμμένη την προσοχή μας, αυτούς που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και άλλες καταστροφές, να σώσουν τα παιδιά τους και τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάπου αλλού ένα καινούργιο μέλλον, μια νέα προοπτική».

Συμπλήρωσε: «Ο λαός μας, έχοντας αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, που αποτελεί ταυτόχρονα χρέος και πυξίδα για το μέλλον, άνοιξε την αγκαλιά του στους πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία και πρόσφερε σε αυτούς από το υστέρημά του όσα μπορούσε και ακόμη περισσότερα. Η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος για λογαριασμό της Ευρώπης, διασώζοντας τα ιδεώδη και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει, για λόγους πολιτικής συνέπειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Καταλήγοντας ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμένουν πάντοτε δεσμευμένοι στην αρωγή των ανθρώπων εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ακολουθώντας πιστά όσα προβλέπονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL