Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Δεύτερη ημέρα έντασης στη Μυτιλήνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεύτερη ημέρα έντασης στη Μυτιλήνη

Δεύτερη μέρα έντασης σήμερα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με ολιγομελή ομάδα Αφγανών προσφύγων και μεταναστών να επιστρέφουν εκεί και να προσπαθούν να στήσουν τις σκηνές τους, διεκδικώντας άμεσα να τους χορηγηθεί άσυλο και να αναχωρήσουν από το νησί για το εσωτερικό της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια των Αφγανών αντέδρασαν περαστικοί, οι οποίοι μαζί με τους γύρω από την πλατεία επιχειρηματίες κάλεσαν την αστυνομία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαμαρτυρόμενους Αφγανούς και τους απέτρεψαν να στήσουν σκηνές, ενώ επιτόπου έσπευσε και ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Οι Αφγανοί αρνήθηκαν να φύγουν, δηλώνοντας πως θα παραμείνουν στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι.

Από την άλλη μεριά, στην πλατεία που ο κυρίως χώρος της είχε αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες, που δήλωναν «αγανακτισμένοι από τα τεκταινόμενα». Ανάμεσά τους και πολλά στελέχη του ακροδεξιού χώρου, που δραστηριοποιούνται είτε στην τοπική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», είτε εκφράζονται μέσω γνωστής ακροδεξιάς ιστοσελίδας.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ορισμένοι από αυτους, προπηλάκισαν δημοσιογράφους που κάλυπταν τα τεκταινόμενα.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι και μετά από διαπραγματεύσεις, οι συγκεντρωμένοι Αφγανοί δέχθηκαν να φιλοξενηθούν προσωρινά και επί τριήμερο στη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ, ενώ για όσους από αυτούς διαπιστωθεί πολύμηνος αποκλεισμός τους στο νησί θα εξετασθεί η δυνατότητα εξέτασης του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Κατά την αποχώρηση με τη συνοδεία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι πολίτες τους αποδοκίμασαν, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και διαπληκτισμοί σε βάρος, νεαρών κυρίως, αλληλέγγυων στους πρόσφυγες πολιτών, που είχαν σπεύσει σε συμπαράσταση στους Αφγανούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL