Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ / Γ. Μπαλάφας: Στη Θήβα σύντομα οι πρόσφυγες του Ελληνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ / Γ. Μπαλάφας: Στη Θήβα σύντομα οι πρόσφυγες του Ελληνικού

Τη μεταφορά προσφύγων από το Ελληνικό στη νέα ανοιχτή δομή της Θήβας προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

"Ο μεγάλος αριθμός των διαμενόντων θα πάει στην καινούργια ανοιχτή δομή στη Θήβα. Ο δήμαρχος της Θήβας και όλοι οι τοπικοί παράγοντες, και θέλω να τους ευχαριστήσω, έχουν πάρει όλα τα μέτρα και έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην τοπική κοινωνία και την άνετη διαμονή τους» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «Βρισκόμαστε στη φάση της ενημέρωσης του κόσμου από ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία".

Παράλληλα, χθες η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σχετικά με τη διαδικασία ενημέρωσης του υπουργείου ότι είναι "ένα εξαιρετικά αναγκαίο και καλοδεχούμενο βήμα από τις ελληνικές αρχές. Η Διεθνής Αμνηστία ευελπιστεί ότι οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της καταγραφής θα οδηγήσουν στο να παρασχεθεί τόσο στα μεμονωμένα άτομα όσο και στις οικογένειες επαρκής στέγαση που να καλύπτει τις ανάγκες τους".

Επίσης, η οργάνωση σημειώνει ότι "η πλειονότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στους καταυλισμούς κλήθηκαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να αποχωρήσουν μέχρι την 23η Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες διαθέσιμες στη Διεθνή Αμνηστία, μέχρι την 23η Μαΐου μόνο δύο οργανώσεις ήταν παρούσες στους καταυλισμούς για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και τη διανομή φαγητού και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης βοηθάει τις ελληνικές αρχές με τη διαδικασία καταγραφής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL