Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Αύρες και ΜΑΤ στο λιμάνι της Μυτιλήνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύρες και ΜΑΤ στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Τρίτο βράδυ σε δρόμους και σε χωράφια πέρασαν οι πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου, με ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Η ολική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, φανέρωσαν τις αδιέξοδες επιλογές της κυβέρνησης, με την κατάσταση στο νησί και στην τοπική κοινωνία να είναι έκρυθμη.

Η κυβέρνηση επιμένει στη «λύση» της κλειστής δομής, και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το stonisi.gr, έστειλε στο νησί δύο οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) της Αστυνομίας και εννέα κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. 

Με το ίδιο πλοίο κατέφθασαν και δύο οχήματα του ΕΟΔΥ.

«Ανάμεσα σε δύο μπλόκα είναι οι πρόσφυγες, ένα των κατοίκων και ένα των ΜΑΤ», είπε στο Κόκκινο 105,5 η ανταποκρίτρια της Αυγής στη Λέσβο Έλλη Ζώτου, περιγράφοντας την κατάσταση.

Δ. Τζανακόπουλος: Τεράστια ανθρωπιστική κρίση

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική προχειρότητας που ακολουθεί στη Λέσβο, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση και, όπως σημείωσε, «πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αφορά τόσο τους πολίτες της Μυτιλήνης όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Μόριας».

Συνάντηση σήμερα Σχοινά με Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη, με φόντο τη Μόρια

Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 21 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 14:00, ο κ. Σχοινάς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μήνυμα πως η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε και ότι είναι αδιανόητο ότι η Ευρώπη δεν έχει ακόμη μια ενιαία μεταναστευτική συνεκτική πολιτική, έστειλε από τη Μυτιλήνη, χθες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε. Είμαστε μια οικογένεια 27 κρατών, είμαστε η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, έχουμε το 25% του παγκόσμιου πλούτου, είναι αδιανόητο ότι η Ευρώπη δεν έχει ακόμη μια ενιαία μεταναστευτική συνεκτική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σχοινάς ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες, αυτόν τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιαστεί το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, «που θέλουμε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση» και διαμήνυσε πως δεν είναι πια ανεκτό μερικά κράτη μέλη να σηκώνουν στους ώμους τους ένα δυσανάλογο βάρος για όλους τους υπόλοιπους. «Είμαστε ένα και πρέπει να δράσουμε ως σύνολο. Η ώρα είναι τώρα και η Ευρώπη θα έχει πάντοτε ξεκάθαρο ότι η Μόρια συμβολίζει αυτά που πρέπει να αλλάξουν» κατέστησε σαφές ο αντιπρόεδρος της ΕΕ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL