Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Σε καραντίνα η Μόρια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε καραντίνα η Μόρια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες, τίθεται το ΚΥΤ της Μόριας, έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στη δομή. Σύμφωνα με ανακοίνωση  του υπουργείου Μετανάστευης η δόμη τίθεται πλέον σε καθεστώς δεκατετραήμερης καραντίνας.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, ένας 40χρονος Σομαλός που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας διαγνώσθηκε το περασμένο βράδυ θετικός στη νόσο του κορωνοϊού.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

"Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ".

Ο Ν. Μηταράκης επαναφέρει την πρόταση για κλειστές δομές

Με αφορμή το κρούσμα που σημειώθηκε στο ΚΥΤ Μόριας ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για κλειστές δομές.

«Το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών και ελεγχόμενων δομών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν. Μηταράκης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας είναι «μια σε εξέλιξη διαδικασία που θα ενισχύσει το αίσθημα -υγειονομικής και όχι μόνο- ασφάλειας, τόσο των διαμενόντων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

«Από την πρώτη στιγμή, πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα δημόσιας υγείας σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» υποστήριξε ο Ν. Μηταράκης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL