Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
ΣΥΡΙΖΑ: Όσο η ΝΔ επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά στο δρόμο εμείς επιμένουμε στον αγώνα των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο η ΝΔ επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά στο δρόμο εμείς επιμένουμε στον αγώνα των προσφύγων

«Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι» επισημαίνει το τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της στοχοποιώντας τους ίδιους τους πρόσφυγες και εμπαίζοντας επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες».

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Μεταναστευτικής - Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας στιγμή, έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και παρέχοντας φαγητό, βρεφικά είδη και ρούχα. Στις κινητοποιήσεις συνέβαλαν ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, οι τοπικές οργανώσεις της Α’ Αθήνας και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος», σημειώνει το τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ .

«Χθες, προσφέραμε 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που ετοίμασε "Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους", καθώς και καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα και γάλατα μακράς διάρκειας. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», επισημαίνει το τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όσο η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL