Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ανεπαρκείς απαντήσεις, άγνοια και επίθεση στον... ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεπαρκείς απαντήσεις, άγνοια και επίθεση στον... ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ανεπαρκέστατη απάντηση εξ ονόματος και διεθνών οργανισμών και σε επίθεση για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής¨» την Πέμπτη, το οποίο αναφέρεται σε διαβαθμισμένη έκθεση διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και απευθύνεται στην Κομισιόν, στην οποία στηλιτεύει τόσο την επιλογή μη ρεαλιστικών πολιτικών από την κυβέρνηση όσο και περιστατικά κακοδιαχείρισης κονδυλίων, με παράδειγμα την προσωρινή δομή στη Μαλακάσα, για την οποία έχει γίνει και σχετική ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση για άλλους

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του δήλωσε άγνοια προσθέτοντας ως μη ώφειλε ότι «άγνοια δηλώνουν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες». Οι δύο διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν απαντήσει δημοσίως σχετικά, αλλά μετά και την απάντηση του υπουργείου εξ ονόματός τους προφανώς δεν θα ήταν και δυνατόν να απαντήσουν δημοσίως.

Διαψεύδει τα περί κακοδιαχείρισης

Σχετικά με την κακοδιαχείριση με παράδειγμα το κλειστό καμπ της Μαλακάσας, που στήθηκε με σκηνές για τους αφιχθέντες του Μαρτίου κατά την κρίση με την Τουρκία, το υπουργείο κάνει λόγο για λανθασμένους αριθμούς και επικαλείται την απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο υπουργός είχε πει ότι η ανέγερση προσωρινής δομής στην περιοχή της Μαλακάσας είχε κατά 23% μειωμένο κόστος σε σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα. «Το κόστος ανήλθε συνολικά σε 2.330 ευρώ ανά διαμένοντα, ενώ το αντίστοιχο έργο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 3.050 ευρώ ανά διαμένοντα. Σ’ αυτό το κόστος περιλαμβάνεται και η συντήρηση για έξι μήνες του έργου, μολονότι το κόστος κατασκευής μειώθηκε κατά 23%» ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι χρησιμοποίησαν την ίδια ανάδοχο εταιρεία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβληματική αναφορά

Και η απάντηση κλείνει με την προβληματική αναφορά: «Ως προς τις στρατηγικές επιλογές στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ του υπουργείου και διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ. Εμείς έχουμε ως στόχο τη δραστική μείωση των ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες». Η αναφορά είναι προβληματική τόσο γιατί οι κυβερνητικές επιλογές κρίνονται σε επίπεδο ρεαλισμού, δηλαδή η δυσκολία επιστροφών ή η έξοδος χιλιάδων αναγνωρισμένων προσφύγων χωρίς κάποιο σχέδιο που η διεθνής οργάνωση φοβάται ότι θα βρεθούν άστεγοι και επικαλείται το δημοσίευμα, δεν έχει να κάνει με άποψη, αλλά με την αντικειμενική πραγματικότητα. Πέραν αυτού, το υπουργείο έτσι παραδέχεται εμμέσως ότι έχει δεχθεί αυτή την κριτική τόσο από τους διεθνείς οργανισμούς όσο και από τις ΜΚΟ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL