Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η Πορτογαλία θα υποδεχθεί 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Πορτογαλία θα υποδεχθεί 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου και του υπουργού Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Εντουάρντο Καμπρίτα, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της Πορτογαλίας να υποδεχθεί στο προσεχές διάστημα 500 ασυνόδευτα παιδιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε ότι η πρώτη ομάδα 25 ανηλίκων θα ταξιδέψει για την Πορτογαλία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και θα ακολουθήσει η σταδιακή μετεγκατάσταση και των υπόλοιπων παιδιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, συμφωνήθηκε επίσης ο καθορισμός "σημείων επαφής" στα δύο υπουργεία που θα παρακολουθήσουν, θα συντονίσουν και θα θέσουν σε εφαρμογή τις πολύπλοκες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, προβλέπει την μεταφορά 1.600 ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχει έως τώρα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από δέκα κρατών-μελών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL