Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Επαναλειτούργησε η δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Μουριές Κιλκίς- Αντιδράσεις από τους κατοίκους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαναλειτούργησε η δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Μουριές Κιλκίς- Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το ξενοδοχείο "Θεά Δήμητρα'' που βρίσκεται κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών αποκλείοντας την είσοδο σ αυτό των περίπου 280 μεταναστών (οι περισσότεροι Αφγανοί), που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή με λεωφορεία.

Η συγκεκριμένη δομή είχε κλείσει αρχές Μαρτίου και οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν προχθές την επαναλειτουργία της με την ταυτόχρονη δέσμευση από πλευράς υπουργείου Μεταστευτικής Πολιτικής ότι αυτή θα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή του δια περιφοράς συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κιλκίς εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης των μεταναστών, στο οποίο γίνεται λόγος για «αιφνιδιαστική κυβερνητική ενέργεια». Όπως έγινε γνωστό η δομή στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL