Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Γ.Ψυχογιός: Μυστικά κονδύλια με δικαιολογία την εθνική ασφάλεια νομοθετεί η ΝΔ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Ψυχογιός: Μυστικά κονδύλια με δικαιολογία την εθνική ασφάλεια νομοθετεί η ΝΔ (Ηχητικό)

Για νομοσχέδιο με το οποίο δίνονται μυστικά κονδύλια με δικαιολογία την εθνική ασφάλεια, κάνει λόγο ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, αναφορικά με το ν/σ που κατέθεσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευής την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όσο η Βουλή υπολειτουργεί.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/813286279&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 εξήγησε ότι η βιασύνη και ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν θέλει να περάσει στα φώτα της δημοσιότητας και των εμπλεκόμενων φορέων το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

«Καθώς αυτό», όπως είπε, «περιλαμβάνει και περαιτέρω περικοπή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων προσφύγων και μεταναστών αλλά και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, ενώ αναφέρεται και στην αποτροπή και την κράτηση η οποία παραμένει γενικευμένη καθώς αυτός είναι ο κανόνας της πολιτικής της ΝΔ και περιλαμβάνει και διατάξεις για μυστικά κονδύλια στο άρθρο 55 όπου δεν υπάρχει καμιά λογοδοσία και τα συνδέει με την εθνική ασφάλεια γενικά και αόριστα για να γίνουν ενδεχομένως κινήσεις σαν τις φαιδρότητες με τα πλωτά φράγματα».

Επιπλέον, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραάμμισε ότι «σε αυτό υπάρχουν και ρυθμίσεις για στρατιές μετακλητών τη στιγμή μάλιστα που συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου απολύονται μετά από 6-7 χρόνια προσφοράς και ενώ λένε από την κυβέρνηση ότι θέλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ασύλου βγάζοντας διαρκώς απορριπτικές αποφάσεις «κάτι για το οποίο θα καταδικαστούμε».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL