Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στον δρόμο χωρίς αιτιολογία 17 εργαζόμενοι - Τα περί "νομικών κωλυμάτων" επανέλαβε ο διευθυντής του γραφείου του Ν. Μηταράκη κατά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ * Γ. Ψυχογιός: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις χωρίς αποκλεισμούς / Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συμβασιούχων στις υπηρεσίες ασύλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον δρόμο χωρίς αιτιολογία 17 εργαζόμενοι - Τα περί "νομικών κωλυμάτων" επανέλαβε ο διευθυντής του γραφείου του Ν. Μηταράκη κατά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ * Γ. Ψυχογιός: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις χωρίς αποκλεισμούς / Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συμβασιούχων στις υπηρεσίες ασύλου

Εξακολουθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να υπεκφεύγει και να εμπαίζει τα σωματεία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου μη δίνοντας κάποια σαφή αιτιολόγηση στη μη ανανένωση των 17 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου καταγγέλλει πως πρόκειται για στοχοποίηση και συνδικαλιστικές διώξεις, καθώς οι 16 από τους 17 είναι υπάλληλοι από τους πρώτους της Υπηρεσίας, με μεγάλη εμπειρία και ιδρυτές του σωματείου ή συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, ενώ ανάμεσα στους 17 βρίσκεται και η πρόεδρός του Ειρήνη Ζάννη.

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις

Χθες, σε συνάντηση που είχε ζητήσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Ν. Μηταράκη, εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, ο οποίος επανέλαβε τα περί “νομικών κωλυμάτων”, τα οποία άλλη μια φορά δεν διευκρίνισε.

Μάλιστα στο αίτημα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου να τους κοινοποιηθεί το δημόσιο έγγραφο της εισήγησης στην οποία προκύπτουν τα νομικά κωλύματα, στο οποίο είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα ο Ν. Μηταράκης, στη συνάντηση που είχαν τότε ο διευθυντής του γραφείου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να απάντησε ότι έχουν ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότηση για το εάν είναι σύννομο να παράσχουν αντίγραφο της εισήγησης, λόγω ζητημάτων προσωπικών δεδομένων αυτών που τη συνέταξαν!

Με λίγα λόγια 17 έμπειροι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου με συνδικαλιστική δράση θα βρεθούν τη Δευτέρα στην ανεργία εν μέσω πανδημίας χωρίς καν μια επίσημη εξήγηση.

Τα σωματεία ζήτησαν νέα συνάντηση με τον υπουργό, ενώ συνεχίζεται η διαρκής απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Γ. Ψυχογιός: Απολύσεις σε βάρος του κράτους δικαίου

“Η επιλογή της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν 17 από τους συμβασιούχους της ΣΟΧ1/2017 της Υπηρεσίας Ασύλου, και μάλιστα από τους παλαιότερους υπαλλήλους, με μακρόχρονη και ισχυρή εμπειρία, σε συνδυασμό με τις σοβαρές εκπτώσεις σε διαδικασίες και δικαιώματα που θεσμοθέτησε και προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με νομοθετικές παρεμβάσεις, δημιουργούν έντονη ανησυχία για το πώς θα διασφαλίζεται η δίκαιη και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου το επόμενο χρονικό διάστημα” σχολίασε ο Γ. Ψυχογιός, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε δε ότι σχετική ερώτηση έχει κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν απαντήθηκε ποτέ, ενώ κάλεσε τον υπουργό “έστω και τώρα να ανανεώσει όλους τους συμβασιούχους υπαλλήλους της ΣΟΧ1/2017, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς που αποβαίνουν εις βάρος της συνολικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου και του κράτους δικαίου”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL