Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Στο πόδι" η απόφαση για το λουκέτο σε 37 σχολές

Προχειρότητα από το υπ. Παιδείας - Τα 37 πανεπιστημιακά Τμήματα έγιναν 38 για να γίνουν με "ορθή επανάληψη" ξανά 37

Έλλειψη σοβαρότητας και στοιχειώδους ενημέρωσης φανερώνουν τα λάθη του υπουργείου Παιδείας και οι «ορθές επαναλήψεις» σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των νέων 37 πανεπιστημιακών Τμημάτων. Φανερώνουν επίσης την προχειρότητα και την αδικαιολόγητη βιασύνη της ηγεσίας του υπουργείου να βάλει στον «πάγο» τα νέα Τμήματα, ενώ αποδεικνύει την απροθυμία της να συζητήσει με τους πρυτάνεις - μιας και η επίμαχη απόφαση ελήφθη χωρίς να είναι ενημερωμένοι.

Αρχικά το υπουργείο ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι τα Τμήματα των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται είναι 37. Λίγο αργότερα, βγαίνει νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα τμήματα είναι τελικά 38 και όχι 37, προσθέτοντας το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου το οποίο... λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Μετά και το δεύτερο «φάουλ», το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τρίτο: δεν ενημερώνει τους δημοσιογράφους, παρά αντικαθιστά σιωπηρά την προηγούμενη ανακοίνωση με μια τρίτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου, δημιουργώντας εκ νέου σύγχυση. Μετά από ένα 24ωρο ενημερώνει -και επισήμως- ότι τελικά αναστέλλεται η λειτουργία 37 Τμημάτων...

Είχε προηγηθεί, στο μεταξύ, η ανακοίνωση της προέδρου του Τμήματος Τουρισμού Αδαμαντίας Πατέλη, η οποία γνωστοποιούσε πως, μετά από επικοινωνία της πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου με τον υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, η προσθήκη τού εν λόγω Τμήματος στη λίστα των 38 Τμημάτων από το υπουργείο έγινε εκ παραδρομής. «Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι νεοσύστατο και λειτουργεί ήδη με εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ν. Φίλης: «Διαλύοντας στο... πόδι»

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα απανωτά λάθη και τις παραλείψεις του υπουργείου. «Πέτυχε το ακατόρθωτο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χθες το απόγευμα. Πάνω στη φούρια της να 'σβήσει' Τμήματα από τον ακαδημαϊκό χάρτη, κατήργησε μέχρι και Τμήμα που λειτουργούσε, με 100 φοιτητές ήδη να σπουδάζουν», σχολίασε καυστικά ο Νίκος Φίλης.

«Μετά τη θύελλα που ξεσηκώθηκε στο Ιόνιο, με καθηγητές, γονείς και φοιτητές να αναρωτιούνται γιατί... καταργήθηκαν και τι κάνουν τώρα, το υπουργείο επανήλθε με νέο αρχείο excel όπου τα τμήματα ξαναγίνονται 37, χωρίς το Τουρισμού. Έτσι 'χτίζουν' τη νέα Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι άριστοι. Διαλύοντας στο πόδι» καταλήγει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις