Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έκκληση για επαναλειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και έξι εβδομάδες δεν γίνονται μαθήματα, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας - Μετατίθεται η λήψη απόφασης - Την ΄έμπρακτη" βοήθεια του δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης

Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», το οποίο στεγάζεται τις Κυριακές στο 114ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, στο οποίο εδώ και έξι εβδομάδες δεν γίνονται μαθήματα, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, για αναστολή της σχετικής απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά.

Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε ο Τζ.Ασλάμ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων, Μάρθα Φλωράτου, και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Ψήφισμα για επανέναρξη των μαθημάτων εξέδωσαν από κοινού ο διευθυντής και εκπρόσωποι γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, οι οποίο αναφέρουν ότι «το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας εδω και δύο χρόνια μπήκε αρμονικά στην ζωή της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς».

Σημειώνεται ότι αργότερα, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο «δίκαιο αίτημα της Κοινότητας» αλλά και την πρόθεση του να συμβάλλει «έμπρακτα -εφόσον του ζητηθεί- στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε, αν δεν δοθεί άμεση λύση».

Προς αλλαγή πλεύσης ο Δήμος

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ενημέρωσε, ότι το θέμα ετέθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να μετατεθεί η λήψη της σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίασή του και η οποία θα αφορά όχι μόνο το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας, αλλά και άλλων κοινοτήτων, που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις