Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραγούδησαν για την πρώτη και τη …δεύτερη πατρίδα τους (foto+video)

Περισσότερα από 300 προσφυγόπουλα από το πρόγραμμα ΕSTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την Κρήτη, μαθαίνουν ελληνικά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου.

Μερικά από αυτά τα παιδιά μαθαίνουν και τη μουσική μας χωρίς όμως να ξεχνούν τις νότες της πατρίδας τους από την οποία ξεριζώθηκαν βίαια με τις οικογένειες τους. Τη μουσική που άκουγαν ανέμελα στο Αφγανιστάν, στη Συρία πριν τα σκεπάσει όλα ο πόλεμος και ο τρόμος του…

Μερικά από αυτά τα προσφυγόπουλα μας μίλησαν χθες το βράδυ στα πλαίσια του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» με τη γλώσσα της μουσικής για να μας πουν πόσο αγαπάνε τη δεύτερη και φιλόξενη πατρίδα τους αλλά και να μας θυμίσουν τη νοσταλγία τους για τις πατρίδες που έχασαν…

Έξι κορίτσια και δυο αγόρια δούλεψαν σχεδόν δυο μήνες μαζί με τον εκπαιδευτή τους Χάλεντ Ταχίρ και την υπόλοιπη ομάδα από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους και να συγκινήσουν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Παιδικές και αθώες φωνές γέμισαν τα Λιοντάρια.Και η προσπάθεια τους χειροκροτήθηκε θερμά από τους Ηρακλειώτες.

Η χορωδία των παιδιών δεν ξέχασε την πατρίδα τους και τραγούδησαν ένα τραγούδι από το Αφγανιστάν


Και αυτή η υπέροχη βραδιά έκλεισε με έναν χορό από το Κουρδιστάν.


Και όπως είπε στους γονείς η Δήμητρα Καμπέλη, από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, κλείνοντας τη βραδιά «μην ξεχάσετε να πείτε στα παιδιά σας να χαρίσουν ένα χαμόγελο στο παιδί που κάθεται μόνο του στην αυλή του σχολείου τους».

 

πηγή inotos.gr

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις