Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Θέμα τάξης και παραβατικότητας το μεταναστευτικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Θέμα τάξης και παραβατικότητας το μεταναστευτικό

Με αιχμές για την ενσωμάτωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την απερχόμενη υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι και με απάντηση στο γιατί το υπουργείο συγχωνεύεται από την πλευρά του νέου υπουργού -για τέταρτη φορά- Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μετέβη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής για σύσκεψη για την πυρόσβεση, ενώ στη συνέχεια είχε έκτακτη σύσκεψη με θέμα την ανασύνταξη των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. ώστε στις 22 Ιουλίου να εφαρμοστεί ο νέος σχεδιασμός της αστυνομίας για την αστυνόμευση και την εγκληματικότητα.

Η απερχόμενη υπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. "Το θεωρώ, -και βεβαίως είναι- αποδεικτικό μιας διαφορετικής αντίληψης της νέας κυβέρνησης όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Και βεβαίως δίνει ένα σήμα ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι θέμα τάξης και παραβατικότητας και όχι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, ένα θέμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που απαιτεί ξεχωριστή πολιτική προσέγγιση όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος" τόνισε.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι "σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στις χώρες που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με εμάς, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, το υπουργείο, η δραστηριότητα, το αντικείμενο της μεταναστευτικής πολιτικής ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως επιχειρείται να γίνει σήμερα, όπου ενιαιοποιείται όλη η δράση γύρω από τα ζητήματα της εγκληματικότητας, της διαχείρισης των κρίσεων και της πολιτικής προστασίας, της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας και γενικότερα κάθε τι που συνδέεται με την ασφάλεια της χώρας, και ταυτόχρονα η μεταναστευτική πολιτική, η οποία υπάγεται στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Κάλεσε επίσης σε προσήλωση στον στόχο "να εργαστούμε ούτως ώστε να μειώσουμε το έγκλημα, να δημιουργήσουμε κοινωνική ειρήνη, καθεστώς κοινωνικής ειρήνης στις πόλεις, να αισθάνονται οι άνθρωποι ότι η πόλη τους, η γειτονιά τους, ανήκει στα παιδιά τους, και ότι εμείς είμαστε περήφανοι υπηρέτες του Ελληνικού λαού" ενώ αναφερόμενος στο Μάτι είπε "ποτέ ξανά Μάτι, ποτέ εφησυχασμός" μιλώντας για πρόληψη.

Μίλησαν επίσης η απερχόμενη υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, ο αναπληρωτής υπουργός Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL