Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ δασικών υπηρεσιών και Πυροσβεστικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ δασικών υπηρεσιών και Πυροσβεστικής

Την περαιτέρω εξειδίκευση της συμμετοχής των δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών προβλέπει εγκύκλιος προς όλες τις δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας και στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλου, μεταξύ άλλων ορίζεται ποιο θεωρείται κρίσιμο περιστατικό για να αποφασιστεί η επιτόπια συμμετοχή ή όχι της Δασικής Υπηρεσίας στην καταστολή της πυρκαγιάς. Με βάση και την πρόταση της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η κρισιμότητα ενός περιστατικού συνδέεται με το μέγεθος της απειλούμενης έκτασης και τον κίνδυνο που παρουσιάζεται για το φυσικό περιβάλλον, τον δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων όπου λαμβάνει χώρα, καθώς και τον δείκτη επικινδυνότητας της συγκεκριμένης μέρας κατά την οποία αυτό εκδηλώνεται.

Σε περιπτώσεις που η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις, εμφανίζει κίνδυνο επέκτασης και δυσμενούς εξέλιξής της, η οικεία Δασική Υπηρεσία ενημερώνεται και κινητοποιείται περαιτέρω και από τον εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ που υπηρετεί στο ΕΣΚΕ/ΣΚΕΔ, κλιμακώνοντας την παρουσία της και με ανώτερα στελέχη της προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της Δασικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL