Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για ΕΚΑΒ και νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για ΕΚΑΒ και νοσοκομεία

Εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών του ΕΚΑΒ και προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για νοσοκομεία της χώρας προβλέπουν οι επιμέρους συμβάσεις δωρεάς στο πλαίσιο της συνολικής δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την ενίσχυση των υποδομών της Υγείας. Οι επιμέρους συμβάσεις κατατέθηκαν χθες στη Βουλή και θα ψηφιστούν μέχρι την Παρασκευή. Οι συμβάσεις αφορούν τα «Έργα V και VI» της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το «Έργο V» αφορά την προμήθεια δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών για την αεροδιακομιδή ασθενών, καθώς και την επισκευή δύο ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ «ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ως προς την άμεση πρόσβασή τους στις δημόσιες δομές Υγείας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Το «Έργο VI» αφορά την προμήθεια κι εγκατάσταση PET/CT-Τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης, καθώς και τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων (κύκλοτρον) στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, εξέλιξη που «θα έχει θετικά αποτελέσματα στις θεραπείες των ασθενών όλης της χώρας», όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL