Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Καιρός: Ζέστη, σκόνη αλλά και βροχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός: Ζέστη, σκόνη αλλά και βροχές

Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένονται σήμερα στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια. Από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους και στη συνέχεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια μέχρι τις πρωινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ γρήγορα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις και γρήγορα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα ανατολικά και γρήγορα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτικά Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα νότια και γρήγορα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι:Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην Κρήτη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL