Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Νέα εποχή για την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα εποχή για την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη. Από σήμερα οι κάτοικοι της Ευαγγελίστριας, των Κουφαλιών, των Άθυρων και της Ραχώνας Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούνταν από τις γραμμές Νο 85 και 92 του ΟΑΣΘ, θα μετακινούνται με τα ΚΤΕΛ, αφού μπαίνει σε εφαρμογή η σχετική συμφωνία ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για τα απομακρυσμένα δρομολόγια.

Το ίδιο θα συμβεί την 1ηΙουνίου για τους κατοίκους και άλλων απομακρυσμένων περιοχών που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα από τις γραμμές Νο 86, 89, 90 και 91, ενώ δεν αλλάζει τίποτε ούτε στις στάσεις ούτε στην τιμή του εισιτηρίου που θα πληρώνουν. Αντίθετα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η μετακίνησή τους θα είναι πιο άνετη, αφού θα γίνεται με σύγχρονα λεωφορεία ημιαστικού τύπου, κατάλληλων προδιαγραφών για τέτοιες αποστάσεις. Επίσης, θα βελτιωθεί συνολικά και αστική συγκοινωνία, αφού συνολικά 58 οδηγοί του ΟΑΣΘ που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα «ελευθερωθούν» και θα ενταχθούν στην εξυπηρέτηση δρομολογίων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση που υπογράφηκε δεν διέπεται από τη λογική του «κρατικοδίαιτου» μοντέλου, κάτι που ίσχυε στον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, καθώς οι ιδιώτες των ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο που τους αναλογεί και συγχρόνως δημιουργούνται 80 νέες θέσεις εργασίας.

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός

Αναφορικά με τη συνολική αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας, η διοίκηση του ΟΑΣΘ τονίζει ότι είναι σε εξέλιξη η προβλεπόμενη διαδικασία για πρόσληψη 250 οδηγών με διαδικασίες ΑΣΕΠ, προχωρά ο ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια 350 καινούργιων λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας (φυσικό αέριο και ηλεκτροκίνητα) και σχεδιάζεται η πλήρης ψηφιοποίηση του Οργανισμού με έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, ξεκίνησαν σεμινάρια εκπαίδευσης για το προσωπικό σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL