Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Στις ράγες ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις ράγες ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: "Είναι μια σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Μπήκε επιτέλους ο πρώτος συρμός στο αμαξοστάσιο. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στη συναρμολόγηση και στις δοκιμαστικές λειτουργίες του συρμού" τόνισε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από το αμαξοστάσιο του μετρό, όπου και παρακολούθησε την σε πανηγυρικό κλίμα τοποθέτηση του πρώτου συρμού, που έφτασε προχθές από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη, στις ράγες. Είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στο κοινό στο τέλος του 2020, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η χθεσινή σημαντική εξέλιξη έρχεται να διαψεύσει για μια ακόμη φορά τους  «γαλάζιους» καταστροφολόγους, που ενώ ευθύνονται για το πολυετές βάλτωμα του έργου, τώρα προσπαθούν να απαξιώσουν την τεράστια πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην θεωρούν το μετρό ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο» της  Θεσσαλονίκης Ο υπουργός αστειευόμενος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιδόσεις του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας: «αφού ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, τελειώνει το μετρό της Θεσσαλονίκης και αφού πήρε και νταμπλ, θα τελειώσει και η επέκταση για Καλαμαριά». Γνωστοποίησε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι διαγωνισμοί από την Αττικό Μετρό για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά της πόλης, τονίζοντας πως αυτό «είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη στην πόλη». Αναφορικά με τον ΟΑΣΘ είπε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθούν και οι δεσμεύσεις που έχουμε κάνει για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, με πυκνότητα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στις γραμμές που υπάρχει ανάγκη», ενώ σχολίασε πως "οι τελευταίες ημέρες είναι των μέσων σταθερής τροχιάς" και αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρόμου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος χαρακτήρισε «ιστορική» τη χθεσινή ημέρα και τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα. Μετά από χρόνια εκτροχιασμού, σήμερα το μετρό εντροχιάστηκε. Ο πρώτος συρμός έφτασε στη Θεσσαλονίκη και μπήκε στις ράγες. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία 3,5 χρόνια και που πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα». Μιλώντας για την πρόοδο του μετρό είπε ότι «έχουμε ολοκληρώσει το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου, έχουν ολοκληρωθεί οι υπόγειες σήραγγες σε όλο το μήκος και των δύο γραμμών, της πόλης και της Καλαμαριάς, έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο των υπόγειων σταθμών και ήδη έχει παραδοθεί ο πρώτος στο 'Σιντριβάνι'. Ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα παραδίδεται και ο σταθμός στον «Ευκλείδη» και αμέσως ο σταθμός στην «Παπάφη», ενώ διαβεβαίωσε ότι το έργο κινείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και θα τεθεί σε κανονική λειτουργία στο 2020, ενώ το 2021 θα τεθεί σε λειτουργία και η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Το «παρών» χθες το πρωί στο αμαξοστάσιο του μετρό έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL