Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Έκθετος ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με τις δηλώσεις του υπερ της συνέχισης ενός θανατηφόρου εθίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθετος ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με τις δηλώσεις του υπερ της συνέχισης ενός θανατηφόρου εθίμου

Είναι εξοργιστικό ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παν. Νίκας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, να προβαίνει σε δηλώσεις όπως “είναι στο DNA των Μεσσήνιων ο σαϊτοπόλεμος, δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα προκαλέσει αντιδράσεις”.

Ένα “έθιμο” με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας τόσο για τους ίδιους τους σαϊτομάχους όσο και για το κοινό που παρακολουθεί τέτοιου είδους επιδείξεις, όταν μάλιστα  ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί μετά τα εκατοντάδες ατυχήματα, ακρωτηριασμούς και θανάτους που έχουν προκληθεί από τη χρήση κροτίδων κατά τη διάρκεια του Πάσχα στη χώρα μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου - πρόσκληση στον κόσμο και να παρακολουθήσει τον σαϊτοπόλεμο, την οποία παραχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπασακίδης, αλλά και επρόσωπος των σαϊτομάχων.

https://www.youtube.com/embed/Ct2sQ3qIeO4

Ο θανάσιμος τραυματισμός από σαϊτα του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από το επικίνδυνο αυτό "έθιμο" που παρά τους αυστηρούς νόμους της πολιτείας η Δημοτική αρχή Καλαμάτας συντηρεί εδώ και χρόνια έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο που ζητά την κατάργηση του.

Να σημειωθεί ότι  η Ελληνική Αστυνομία με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα έκανε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται κροτίδες, να μην γινονται θεατές ειδικά μικρά παιδιά, να μην ρίχνονται βεγγαλικά και κροτίδες καθώς είναι παράνομο ενώ προέβη και σε δεκάδες συλλήψεις ανά την επικράτεια αλλά και στη Μεσσηνία για κατοχή και εμπορία κροτίδων.

Με πληροφορίες από messinialive.gr
 

Η αντίδραση της οικογένειας του Κώστα Θεοδωρακάκη

Την άμεση αντίδραση της οικογένειας του Κώστα Θεοδωρακάκη προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για τον σαϊτοπόλεμο.

Με μια ανάρτησή του στο facebook ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, Νεκτάριος, απαντά στην πρωτοφανή δήλωση Νίκα για τον σαϊτοπόλεμο. 

Συγκεκριμένα σε σχετική του ανάρτηση ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης σημειώνει:

«»κύριε» Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.

Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα.

Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα…

Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα.

Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία «κύριε» δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.
Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL