Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Παρέμβαση της Εκκλησίας για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση της Εκκλησίας για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Να παρέμβει στο ζήτημα της αναθεώρησης του ποινικού κώδικα αποφάσισε η Εκκλησία, διαφωνώντας με την κατάργηση των άρθρων για την κακόβουλη βλασφημία, την καθύβριση θρησκευμάτων και την περιύβριση νεκρού, όπως προτείνει η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισήμανε ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα «θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για το αγαθό της θρησκευτικής και κοινωνικής ειρήνης», σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο «αφορά και όλες τις δραστηριοποιούμενες στον τόπο μας γνωστές θρησκείες».

Παράλληλα, η ΔΙΣ εξέφρασε με επιστολή της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την «ανησυχία» της για το «αίτημα των αυτοαποκαλουμένων 'μακεδονοφώνων' κατοίκων της Ελλάδος και του πολιτικού φορέως της ωσαύτως αυτοαποκαλουμένης μειονότητος 'των εν Ελλάδι Μακεδόνων' περί τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στο ιδίωμα της λεγομένης 'μακεδονικής' γλώσσας και μάλιστα στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της βορείου Ελλάδος».

Ακόμα, η ΔΙΣ θα δώσει βοήθημα 2.000 ευρώ ενόψει του Πάσχα σε 100 πυρόπληκτες οικογένειες της Αττικής προκειμένου να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για τα κατεστραμμένα τους σπίτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL